• Voorbeschouwing speelronde 5

  Overgangsklasse D

  De 4e speelronde bracht een compleet andere stand op de ranglijst. Door het verlies van SDO, zijn na hun winstpartijen nu Pernix en Bep de lijstaanvoerders. DOS Kampen volgt knap op 1 punt en daarachter staan GKV en Die Haghe. KVA en KCR sluiten de rij met resp. 2 en 0 punten. Naar nu blijkt, kan de top 6 zomaar van elkaar winnen en dat is leuk voor de competitie. Benieuwd of de ranglijst weer op zijn kop wordt gegooid.

  Dé absolute kraker speelt zich af in Leiden waar beide koplopers PERNIX en BEP elkaar treffen. Dit wordt een interessant duel hoe de heren van Pernix de 2 topschutters (Mark Brugman en Robert Oudenbosch) van BEP gaan stoppen. Deze zijn namelijk verantwoordelijk voor 56 van de 67 heren doelpunten. Bij Pernix is dit van de 53 herendoelpunten beter verdeeld maar zijn de dames van de thuisclub scherper dan de bezoeksters. Dit zal BEP dus er uit moeten halen. PROGNOSE: Pernix wint door een sterker dameskwartet.

  In Den Haag speelt DIE HAGHE tegen het verrassend sterk opererend DOS KAMPEN wat een super dameskwartet heeft. Deze dames nemen meer dan de helft van de productie voor hun rekening en dat moet Die Haghe zien te voorkomen. Vorig seizoen lukte dit uitstekend waardoor men aan de goede kant van de score bleef. "De Eenden" spelen naar eigen zeggen nog voor behoud in deze klasse, maar ontwikkelen zich voorlopig als reuzendoder en willen dit graag ook in Den Haag doen. Voor Die Haghe geldt nu al dat winst nodig is, anders moet het de kop laten gaan en zelfs naar beneden kijken. PROGNOSE: Die Haghe pakt een moeizame winst.

  KCR moet zich nu zorgen gaan maken want met 0 punten staat het onderaan. Nu komt SDO op bezoek en de Kamerikse formatie zal het verlies van de vorige wedstrijd van zich af willen spelen. Het enige wat KCR kan doen is heel hard werken en het geloof erin houden dat het tij een keer gaat draaien. SDO kan bij winst zomaar weer naar de 2e plek stijgen en daar gaan zij dan ook voor. PROGNOSE: Een ruime overwinning voor SDO.

  KVA zal tegen GKV uit een ander vaatje moeten gaan tappen, want een 7e plek is niet wat men vooraf verwacht had. Het vertrouwen is compleet zoek en alleen de eerste wedstrijd bracht een positief resultaat. Een overwinning zou deze neerwaartse spiraal moeten stoppen en is hard nodig om onderaan weg te komen. Bij GKV lijkt men vol vertrouwen naar Amstelveen af te reizen na de laatste 2 overwinningen. In de flow waarin het nu zit, kan men van iedereen winnen en dat zal men zeker ook nu willen doen om zodoende mee te blijven doen in de bovenste helft van de ranglijst. PROGNOSE: GKV maakt het verschil met de dames.

  RESERVE OVERGANGSKLASSE  D

  KCR 2 blijft ook na de 4e overwinning de ongeslagen koploper en lijkt dé favoriet voor de titel. Het voelt wel de adem van GKV 2  en PERNIX 2 met 2 en 3 punten minder in de nek. Daarachter moeten de andere teams voorlopig toezien en zelf proberen dichterbij te komen. BEP 2 wist de eerste overwinning te boeken en is van de hatelijke 0 af.

  Op eigen terrein speelt KCR 2 tegen SDO 2 wat op een 6e positie staat. Op papier lijkt dit een formaliteit, maar de ploeg van Dennis Gaemers mag deze tegenstander zeker niet onderschatten anders kan er wel eens een verrassing komen. Voor SDO 2 geldt dat het de punten goed kan gebruiken in strijd om de 7e plek. PROGNOSE: KCR 2 maakt geen fout.

  Nummer 3 op de ranglijst PERNIX 2 zal wel eens een moeilijk wedstrijd tegemoet gaan tegen nummer 7 BEP 2. Hoewel op papier Pernix sterker is, heeft BEP de laatste wedstrijd gewonnen en kan daar vertrouwen uit putten. PROGNOSE: De Leidse formatie wint door de steun van een fanatiek meelevend publiek.

  KVA 2 gaat een interessant duel uitvechten met GKV 2. Met 2 punten minder zullen de Amstelveners graag op gelijke hoogte willen komen en daar is een overwinning voor nodig.  Echter staat voor GKV 2 de 2e plaats en aansluiting bij de koploper op het spel en wil het de vorm van de laatste weken vast houden. Zal KVA 2 de makkelijk scorende heren van GKV 2 kunnen bedwingen? PROGNOSE: GKV 2 wint met klein verschil.

  Voor DIE HAGHE 2 geldt maar één doel tegen DOS KAMPEN 2 en dat is winnen. Na 2 nederlagen op rij lijkt dit de uitgelezen mogelijkheid om 2 punten aan het toaal toe te voegen en in zicht van de kop te blijven. Het nog puntloze DOS Kampen 2 moet hopen op een slechte dag aan Haagse zijde en zal zelf beter moeten zijn dan wat het tot nu toe heeft laten zien. PROGNOSE: Een mooie winst voor DIE HAGHE 2.

  Zoals u ziet staan er weer mooie wedstrijden op het programma en zal het weer ook redelijk zijn. Kleed u zich wel goed aan, want de voorspellingen geven aan dat er wel een aardig briesje zal kunnen staan.

  Voor nu wens ik iedereen SUCCES en VEEL PLEZIER !!!!

  Willem