• Verslag Die Haghe 1 en 2

DIE HAGHE LAAT OVERWINNING UIT HANDEN GLIPPEN

Onder uitstekende weersomstandigheden speelde Die Haghe in Gorinchem een goede wedstrijd, maar moest in de slotfase toezien hoe GKV/Enomics de winst wist te pakken.

De beginfase van de wedstrijd scoorde beide ploegen snel 2 keer maar was het de thuisploeg wat na 8 minuten voor het eerst naar 5-2 uitliep. De volgende 8 minuten volgde er een sterke fase van Die Haghe en kwam het terug tot 5-5. Het tweede deel van de eerste helft konden beide het verschil niet maken en brak de rust aan met een 8-8 tussenstand.

VEEL SCORES

De 2e helft werd er één om van te smullen waar beide teams tot het uiterste gingen om de wedstrijd naar zich toe te trekken.  Bij de stand 11-14 in het voordeel van Die Haghe leek het gat geslagen te zijn. GKV/Enomics dacht daar geheel anders over en kwam snel terug op gelijke hoogte. Nadat Die Haghe via 14-16 op 15-18 kwam leek de overwinning binnen handbereik en bleef het verschil tot aan 6 minuten voor het eind (19-21). In deze fase vergat Die Haghe om het slim uit te spelen en kreeg het vlak voor tijd de deksel op de neus en verloor het met 23-22.

DOS KAMPEN

Koploper SDO verloor en is het nu spannend in de poule. Die Haghe staat nu op een 6e positie maar op slechts 2 punten van de koplopers. DOS KAMPEN heeft 1 punt meer en dat is de volgende tegenstander in Den Haag.

Doelpuntenmakers: Mark (6), Annemiek (5), Cliff  (3), Jamie en (2), Kelly, Robin, Jeroen en Jaimy (allen 1).

DIE HAGHE 2 VERLIEST OOK, MAAR SPEELT GOED

Die Haghe 2 wist 26 keer te scoren en normaliter win je dan in de meeste gevallen de wedstrijd. GKV 2 echter wist er nog 2 meer te scoren en bleven de Hagenezen met lege handen.

Het begin van de wedstrijd schoten beide teams met scherp en al na 4 minuten stond er 3-3 op het scorebord en de om en om scores bleven doorgaan tot aan de 15e minuut (6-6). Hierna stokte het aan Haagse zijde daar waar GKV 2 door bleef gaan en 6 keer op rij de wedstrijd al leek te beslissen. Niets was echter minder waar want Die Haghe kreeg de flow weer te pakken en vocht zich terug tot 13-11 bij de rust.

HEERLIJK

In de 2e helft ontspon zich een heerlijke wedstrijd waarbij er veel te genieten viel. Direct vanaf het begin nam Die Haghe het initiatief en kwam binnen 2 minuten op gelijke hoogte en had de mogelijkheid om een minuut later op voorsprong te komen maar de strafworp werd gemist. Dit was het sein voor GKV 2 om mee te gaan scoren en na 48 minuten stond het ineens 20-15. Die Haghe rook echter kansen en bleef in de buurt en kwam zo’n 2 minuten voor tijd weer op gelijke hoogte. Daar waar iedereen dacht dat het nu kon, sloeg GKV in de slotminuten toe en won uiteindelijk met 28-26.

Ondanks dit verlies, kan men moed putten over het vertoonde spel. Er viel duidelijk een verbetering te zien en dat moet tegen DOS KAMPEN 2 een vervolg gaan krijgen.

Doelpuntenmakers: Bas E (9), Marit en Robin (5), Justin (3), Julia (2), Nienke en Bas H (1).