• Voorbeschouwing veldcompetitie: Speelronde 4

  OVERGANGSKLASSE  D

  De afgelopen speelronde waren er toch wel verrassende uitslagen te zien. Koploper SDO moest een punt aan DOS Kampen laten en DIE HAGHE verloor ruim van PERNIX. GKV is van de nul af na de winst bij KCR en BEP deed goede zaken door van KVA te winnen. Alles staat nu nog dicht bij elkaar gezien het verschil van 3 punten tussen nummer 1 en 7. Deze ronde staan er weer hele leuke wedstrijden op het programma welke zich moeilijk laten voorspellen (afgelopen rond 5 van de 8 goed).

  De absolute kraker speelt zich af in Purmerend waar BEP de koploper SDO ontmoet.  De brigade van BEP zag Mark Brugman (10) en Robert Oudejans (9) schitteren tegen KVA en het thuispubliek zal dit op eigen veld ook graag willen zien. Natuurlijk is men niet afhankelijk van deze 2 heren want dat hebben zij de eerste wedstrijden laten zien. SDO is in ieder geval gewaarschuwd en zal de schutters zeker proberen uit te schakelen. Zelf scoort het over meerdere schijven en speelt als een hecht collectief. Voor BEP ligt de uitdaging daar om dit te ontregelen. PROGNOSE: SDO is licht favoriet en pakt de winst.

  PERNIX zal het in de thuiswedstrijd tegen KVA graag net zo doen als tegen Die Haghe waar met 10 verschil werd gewonnen. Bij de Leidse formatie kunnen alle 4 de heren makkelijk de korf vinden en passen hun spel goed aan op de tegenstander. Voor KVA geldt dat er gewonnen moet worden, anders kunnen zij de aspiratie om snel naar de hoofdklasse terug te keren in de ijskast zetten. PROGNOSE: Pernix wint.

  GKV zal vertrouwen uit het duel met KCR hebben gekweekt voor de ontmoeting tegen DIE HAGHE. Op het nieuwe (kleine) veld in Gorinchem zal de thuisploeg nu willen doorpakken tegen de Hagenezen welke een grote nederlaag hebben moeten incasseren. Echter kan dit ook juist een stimulans zijn voor “de kanaries” en willen laten zien dat het gewoon een off-day betrof. Het zal zeker een spannend duel gaan worden want beide willen mee gaan doen in de top van de ranglijst. Bij verlies van GKV moet het wel naar beneden gaan kijken en Die Haghe moet winnen om niet de aansluiting te verliezen. PROGNOSE: Die Haghe wint met miniem verschil.

  DOS KAMPEN doet het verrassend goed, althans voor mij, en heeft laten zien dat het tegen de vooraf getipte favorieten goed tegenstand kan bieden en daar 3 punten uit gehaald. Nu komt KCR op bezoek en dat lijkt op papier een “makkie” te gaan moeten worden. Maar daar ligt ook het gevaar, want wanneer men dit te licht opvat kan het zomaar mis gaan. Voor KCR zijn de druiven zuur en valt voor hen te hopen dat de geblesseerden snel terugkeren. Nu zijn zij gewoon te zwak in deze poule. PROGNOSE: DOS Kampen wint en sluit aan bij de top.

  RESERVE OVERGANGSKLASSE  D

  KCR 2 is de enige ploeg wat nog geen puntverlies heeft geleden maar voelt de adem in de nek t/m nummer 6 wat 3 punten minder heeft. Voor BEP 2 en DOS 2, beide puntloos,  ziet het er naar uit dat zij voorlopig onderling gaan uitmaken wie onderaan komt te staan.

  DOS KAMPEN 2 zal een moeilijke wedstrijd tegemoet gaan tegen koploper KCR 2. De thuisploeg heeft nog niet veel gescoord (33)en het dubbele aantal tegen gekregen (68). KCR scoorde al  51 keer en kreeg er 39 tegen wat het minst is van allemaal. Het heeft dus een hecht verdedigingsblok wat DOS Kampen 2 moet zien te slechten. PROGNOSE: KCR 2 wint ruim.

  Hier is de wedstrijd van de week GKV 2 – DIE HAGHE 2. Beide teams staan 1 punt achter de koploper en moeten aansluiting zien te houden. De vorige ronde verloor GKV 2 nipt van KCR 2 en Die Haghe 2 verloor met een klein verschil van Pernix 2. Vorig seizoen wist de thuisploeg overtuigend te winnen en is nu ook licht favoriet. Die Haghe moet vooral het eigen spelletje zien te spelen om de Oranjehemden het hoofd te bieden. PROGNOSE: Dit zal wel eens een puntendeling kunnen worden. (al hoop ik natuurlijk op 2 punten voor DH)

  PERNIX 2 zal met een redelijk goed gevoel de strijd aan gaan met KVA 2. Met 1 punt minder op de ranglijst kan het deze tegenstander met winst passeren. Toch was de 2e helft tegen Die Haghe niet zo heel goed en dat zal tegen KVA beter moeten. De Amstelveners zullen moeten winnen om aansluiting te blijven houden. Dit wordt weer zo een wedstrijd op het scherpst van de snede. PROGNOSE: Pernix 2 wint.

  Voor BEP 2 wordt het weer moeilijk tegen SDO 2. Nu draait het nog niet zoals het vooraf bedacht zal zijn, maar dat kan zomaar ineens gaan komen. Zal het voor een verrassing kunnen zorgen? Als het aan de Kamerikse ploeg ligt niet, want zij willen omhoog op de ranglijst en aansluiting met de top willen behouden. PROGNOSE: SDO 2 wint makkelijk.

  Op het moment van schrijven zien de weersvoorspellingen er gunstig uit en zou iedereen eindelijk weer eens in droog weer kunnen spelen. Voor de supporters ook fijn om dan langs de lijn uw favoriet aan te komen moedigen.

  VEEL PLEZIER EN SUCCES !!!