• Voorbeschouwing veldcompetitie Speelronde 3

  OVERGANGSKLASSE  D

  Na de inhaalwedstrijd Die Haghe tegen KVA (gewonnen door Die Haghe) heeft iedereen nu 2 wedstrijden achter de rug. SDO en Die Haghe zijn nog zonder puntverlies en GKV en KCR wachten nog op de eerste punten. Komende zaterdag staan er weer leuke wedstrijden op het programma. Eens zien of de prognoses (slecht 1 fout) deze keer weer zo goed uitkomen.

  SDO krijgt op eigen veld DOS Kampen als tegenstander. Op papier is SDO favoriet, maar DOS verloor maar nipt van titelkandidaat KVA. De ploeg uit Kamerik zal het dus zeker niet cadeau krijgen. Het zal moeten winnen om koploper te blijven. DOS Kampen is goed begonnen aan de competitie en staat met 2 punten minder op de ranglijst en zou graag op gelijke hoogte willen komen. PROGNOSE: Het zal lang spannend blijven maar SDO trekt aan het langste eind.

  De wedstrijd van de week speelt zich dit keer af in Den Haag waar medekoploper DIE HAGHE tegen nummer 3 PERNIX zal ontmoeten. Vorig seizoen bleken dit spannende wedstrijden te zijn en de verwachting is dat dit ook nu weer zo zal zijn. Voor Die Haghe is dit de 3e wedstrijd binnen een week en is het de vraag of dit goed verwerkt wordt. Echter geven de 2 eerdere overwinningen veel vertrouwen. PERNIX mag eigenlijk niet verliezen anders komt het op 3 punten achterstand te staan en daar zullen zij zeker hard voor gaan strijden.  PROGNOSE: Dit zou zo maar eens een gelijkspel kunnen gaan worden, maar ik geef toch een licht voordeel aan Die Haghe.

  KVA zal zich na de doordeweekse nederlaag in Den Haag moeten zien te herpakken tegen BEP om niet de titelaspiraties uit het oog te verliezen. Beide ploegen staan op gelijke hoogte en verloren dus hun wedstrijd van Die Haghe. Bij KVA is vooral de heer met rugnummer 12 de schutter ( 16 uit 2) maar of dat genoeg zal zijn valt nog te bezien. Waar vorig seizoen vooral Mark Brugman de schutter was, scoort men nu over veel meer schijven en speelt het lekker fris korfbal. Als het loppt kan het voor iedere tegenstander een lastig karwei zijn om hen te verslaan. PROGNOSE: BEP wint door het collectief.

  KCR heeft veel blessureleed en hopelijk breekt zich dat niet op tegen GKV wat de tegenstander is in Ridderkerk. Beide ploegen staan nog op 0 punten en dus onderaan op de ranglijst. Voor eigen publiek heeft KCR altijd wel net dat ene beetje meer en zal tegen de vooraf één van de titelkandidaten zich van hun goede kant willen laten zien. GKV heeft, om enigszins in de race te blijven, een overwinning hard nodig. Het zal dus uit een ander vaatje moeten gaan tappen om niet nu al uitgeschakeld te worden. PROGNOSE: GKV wint moeizaam.

  RESERVE OVERGANGSKLASSE  D

  Ook in deze klasse won Die Haghe 2 het inhaalduel tegen KVA 2 en staat samen met GKV 2 en KCR 2 aan de leiding. BEP 2 en DOS Kampen 2 staan puntloos onderaan.

  De topper in deze poule is de wedstrijd tussen KCR 2 en GKV 2. De winnaar blijft koploper en doet dus goede zaken. Gezien het aantal gescoorde doelpunten lijkt GKV licht in het voordeel, maar KCR heeft iets minder doelpunten tegen.  Het lijkt er dus op dat dit tot het laatste fluitsignaal een heel mooi duel gaat worden en wie houdt het langst stand. PROGNOSE: KCR 2 wint nipt.

  Medekoploper DIE HAGHE 2 komt uit tegen het Leidse PERNIX 2 en zal moeten winnen om op gelijke hoogte te blijven met KCR 2 of GKV 2. Met coach Guido Dijkstra aan het roer gaat het vooralsnog voorspoedig en laten de Hagenezen leuk korfbal zien en wordt er over veel schijven gescoord. Voor Pernix 2 geldt nu al dat het er op of er onder is om mee te blijven doen. Bij Verlies komt het op 5 punten achterstand en moet het naar onder op de ranglijst kijken. PROGNOSE: Die Haghe 2 wint op eigen terrein.

  KVA 2 speelt deze ronde tegen BEP 2 en zal zich willen revancheren voor de mindere wedstrijd in Den Haag. Daar liep het vanaf het begin achter de feiten aan en kon het vooral de 2e helft de tegenstander niet volgen. Ook Bep 2 verloor de laatste wedstrijd van Die Haghe 2 en moet zien te winnen om de stijgen. PROGNOSE: KVA 2 wint en houdt aansluiting met de top.

  SDO 2 mag het gaan opnemen tegen DOS Kampen 2. Het onderling verschil is 1 punt en in strijd om de onderste regionen dus een belangrijk duel. Wie heeft er in Kamerik de vorm van de dag om de punten te pakken. PROGNOSE: SDO 2 wint met klein verschil.

  Een belangrijke speelronde voor wie mee wil doen aan de kop en om niet onderaan te moeten gaan strijden. Hopelijk spelen de weergoden niet een te belangrijke rol.

  VEEL SUCCES EN PLEZIER !!