• Die Haghe “stormachtig” goed tegen KVA

Het inhaalduel tegen titelkandidaat KVA was voor Die Haghe een graadmeter hoe ver het is. Hoewel de wind aardig was gaan liggen, blies er over het veld aan de Baambruggestraat nog zeker een behoorlijke wind. Neem daarbij dat het de gehele 2e helft ook nog eens regende, dan begrijpt u dat het zeker niet lekker was om te spelen en voor het toch redelijk veel opgekomen publiek niet fijn langs de lijn.

Het begin van de wedstrijd gingen de aanvallen heen en weer en bepaalde de wind de richting van de bal. Na de 0-1 van KVA was het Jeroen Preuninger welke niet was af te stoppen en scoorde binnen 7 minuten 3 keer en bracht daarmee het voordeel aan Haagse zijde. Dit verschil bleef eigenlijk tot aan de rust. Wanneer de Amstelveners dachten het tij te kunnen keren was daar steeds een antwoord en met 10-7 kon men gaan rusten.

SOEPEL

Die Haghe begon furieus aan de 2e helft en nadat de storm een beetje was gaan liggen lag KVA na 43 minuten met 15-7 op de rug. Gedurende de 2e helft ging het steeds harder regenen en dat deed de wedstrijd uiteraard geen goed. Toch bleef een groot deel van het publiek langs de lijn en zag dat Die Haghe op dit moment gewoon lekker in het vel zit en de wedstrijd uiteindelijk won met 19-14.

A.S. Zaterdag 16 september volgt een nieuwe test voor de ploeg van Jennifer Tromp. Dan komt namelijk het Leidse Pernix op bezoek. Bij winst kan het goede zaken doen en wordt duidelijk of het mee kan gaan doen in strijd op de bovenste posities.

Doelpuntenmakers: Jeroen (7), Cliff en Lars (3), Jamie en Mark (2), Nienke en Jaimy (1).

DIE HAGHE 2 – KVA 2 …………..mooie overwinning

Eerder op de avond speelde Die Haghe 2 tegen KVA 2 en dat gebeurde onder betere weersomstandigheden. Wel stond er iets meer wind, maar de gehele wedstrijd bleef het droog. Die Haghe 2 liet er geen gras over groeien en begon fanatiek aan de wedstrijd voor KVA het in de gaten had stond er 4-0 op het scorebord. Dit verschil bleef tot aan de rust en met 10-6 kon men aan de thee. Leuk feitje was dat Julia haar verjaardag vierde met een doelpunt.

De 2e helft begon bijna identiek als de eerste helft. Weer scoorde Die Haghe 4 keer maar nu wist KVA tussendoor 1 keer te scoren. Da de 14-9 in de 50e minuut sloeg Die Haghe definitief de deur op slot en liep het uit naar 19-12. De wedstrijd werd verder rustig uitgespeeld en werd de eindstand 21-15.

Ook Die Haghe 2 speelt zaterdag tegen Pernix 2 en dat waren in het verleden seizoen altijd leuke wedstrijden.

Doelpuntenmakers: Robin (6), Lars (5), Marit (3), Jill en Justin (2), Julia, Bas H. en Bas E (1)