• Voor u gezien…...10 en 11 september 2017

  ---daar zijn we weer!. Dit seizoen zal ik weer proberen om de wedstrijden die ik heb gezien, kort te verslaan.

  Nadat zaterdag eindelijk de regen was weggetrokken gingen we maar eens kijken bij wat jeugdploegen.

  Via de enorme waterbak zegen we als eerste de D1. Als de ruststand 20-0 en de eindstand 36-1 is vraag je je af of je een leuke wedstrijd hebt gezien.

  Wat wedstrijd betreft dus nee, maar wel een hele leuke D1 die er voor bleven gaan. Ik zag prachtige doelpunten van alle spelers vanuit heerlijke aanvallen. Wat een talent in de ploeg! Conclusie? De wedstrijd was niet echt leuk, maar Die Haghe wel!

  Door naar de startende talentjes, de F2. Zij moesten tegen Eibernest. Ook hier ws er geen spanning want onze talenten gooiden er e n paar mooie goals achter elkaar in. Eibernest probeerde het wel maar Die Haghe was gewoon beter. Het schieten gaat al heel goed, nu nog gooien met 1 hand en je zal zien hoeveel beter je dan nog gaat worden. Maar dit was al erg leuk om naar te kijken en de klinkende 8-2 overwinning was terecht.

  De D3 trof een zware tegenstander in ODO, maar door hard werken en vaak leuk korfbal, bleven jullie mooi bij hoor! Aan het eind vond ik dat jullie zeker een puntje hadden verdiend, maar de bal wilde er maar niet in. Veel pech dus, maar zeker niet slecht gespeeld!

  Een hevige regenbui was even een spelbreker, maar daarna kwam de zon weer en gingen we zitten voor de laatste wedstrijden.

  De B2 tegen Achilles en de B1 tegen TOP.

  De B2 heeft veel nieuwe kids en die moeten duidelijk even wennen. Dat is zo aan het begin niet erg natuurlijk. Ik zag jullie hard werken en dat wordt vaak beloond. De overwinning was in mijn ogen ook verdiend. Lekker blijven trainen B2 en een team gaan vormen, dan blijven de resultaten ook komen, wees daarvan overtuigd!

  De B1 moest tegen TOP. Nu weet ik dat wij een prima B1 hebben bij Die Haghe maar als zo n grote vereniging als TOP komt verwacht je veel. Persoonlijk vond ik die kwaliteit wel meevallen of valt het dan tegen?

  De 1e helft ging gelijk op. TOP vloog er letterlijk vol in en daar hadden wij het moeilijk mee. De 2e helft een ander Die Haghe, rustiger en veel beter korfballend. Toen het 1e gaatje van 3 was geslagen werd TOP wat rustiger en kon Die Hahge meer en meer korfballen. Fraaie goals zag ik en gewoon een goede B1.

  Dit vasthouden mensen en dan kan het een leuke competitie worden. De kwaliteiten hebben jullie zeker! Dit was een fraai resultaat en de te nerveuze coach van TOP kon daar ook niets meer aan veranderen.

   

  Al met al was het weer een ouderwets Die Haghe zaterdagje en ik heb er echt van genoten. Leuke wedstrijden en veel talent.

  Volgende week mogen we de oudere generatie gaan bewonderen, wie komt er kijken?!

   

  Jullie reporter.