• BEP – DIE HAGHE ………….een nuttige overwinning

De eerste wedstrijd pas voor de Hagenezen in deze veldcompetitie was er één welke niet lang in het geheugen zal blijven staan door het goede spel maar werd er wel gewonnen wat dus de eerste punten waren voor de nieuwe coach Jennifer Tromp en haar team.

Nieuw dit seizoen is dat er 8 keer gewisseld mag worden en een speler dus er uit maar er dan ook weer in mag. Of dit een voor- of nadeel is moet gedurende het seizoen blijken. Feit is dat het voor veel teams even wennen is.

Op een droog maar winderig veld begonnen beide teams voortvarend aan de wedstrijd en na 4 minuten was het al 3-2 in het voordeel van de thuisploeg. Vanaf dit moment begon Die Haghe beter in het spel te komen en nam na langzaam het heft in handen en liep het uit naar 5-9. Heel even liet men de touwtjes vieren waardoor BEP tot 8-9 terugkwam maar verder lieten “de kanaries” het niet komen en wist het de voorsprong tot aan de rust met 10-12 vast te houden.

SLORDIG

Het begin van de 2e helft kwamen beide teams niet goed uit de kleedkamer. Het spel was niet goed en wanneer er een scoringskans was werd hier slordig mee omgesprongen. Pas in de 43e minuut was het BEP wat scoorde en Die Haghe volgde direct met een antwoord. Na wat scores aan beide kanten was het Die Haghe dat in de 56e minuut een definitief gat leek te slaan met 3 doelpunten op rij, maar BEP pareerde dit eveneens met 3 doelpunten en bleef het verschil slechts 1 doelpunt en kon het nog alle kanten op. Deze 2e helft bleek dat BEP het vooral moest hebben van een makkelijk scorende Robert Oudejans en dat brak de ploeg tegen een veel gevarieerder aanvallend Die Haghe uiteindelijk op. Uiteindelijk won Die Haghe met 19-21 en kan het nu gan toeleven naar het inhaalduel op eigen veld aan de Braambruggestraat tegen KVA. Deze wedstrijd wordt gespeeld op woensdag 13 september en begint om 20.45 uur.

Doelpuntenmakers: Jaimy Roos (6), Kelly Deelen (4), Nienke Hoogeveen en Cliff Kommer (3), Jeroen Preuninger 2, Rowena lazarom Jamie Grasmeijer en Annemiek Kraaijenbrink (1)

Ook voor Die Haghe 2 begon het deze competitie tegen BEP 2 en wist deze winnend af te sluiten. In het begin liep het nog niet zoals het vooraf bedacht was en speelde het moeizaam. Het duo Marit en Bas zorgde ervoor dat er niet veel schade opgelopen werd en scoorde alle doelpunten aan Haagse zijde (5-5 tussenstand). Het laatste deel van de eerste helft werd Die Haghe 2 sterker en had bij de rust een 6-8 voorsprong genomen. De tweede helft kwam wederom moeizaam op gang maar coach Guido bracht 2 wissels en dit pakte goed uit. Telkenmale werden Robin en Lars goed vrijgespeeld en wisten goed af te ronden. Met dezelfde cijfers won het ook dee helft en dus uiteindelijk met 12-16 en kon men tevreden zijn met de eerste punten. Ook zij spelen woensdag 13 september tegen KVA 2 en zij beginnen om 19.15 uur.

Doelpuntenmakers: Lars 6, Marit, Bas E en Robin (3) en Bas H (1)