• Voorbeschouwing veldcompetitie speelronde 1

  VOORBESCHOUWING  VELDCOMPETITIE  2017-2018

  Speelronde 1

  Dit nieuwe korfbalseizoen komt Die Haghe in de overgangsklasse een aantal oude bekenden tegen van het vorige seizoen. Pernix, DOS Kampen, BEP en GKV zijn wederom de opponenten terwijl degradanten uit de hoofdklasse SDO Verzuim en KVA plus promovendus KCR de nieuwe tegenstanders zullen zijn. Een echt duidelijke favoriet voor de titel is niet zo maar aan te wijzen. SDO en KVA zullen snel willen terugkeren naar de hoofdklasse, maar ook DIE HAGHE, PERNIX en GKV zullen dit willen bewerkstelligen. Promovendus KCR zal voor behoud in deze klasse gaan, terwijl BEP en DOS de nare smaak van vorig seizoen willen weg werken. Ook in de reserve overgangsklasse zijn dit de tegenstanders. SDO Verzuim 2 is gepromoveerd terwijl KCR 2 en KVA 2 al overgangsklasse speelden. Hier zijn het denk ik DIE HAGHE 2, PERNIX 2, KCR 2 en GKV 2 welke de grootste kans maken op promotie. SDO 2 zal samen met BEP 2, KVA 2 en DOS 2 zeker voor behoud willen gaan.

  OVERGANGSKLASSE  D

  Deze eerste ronde is wegens de late vakantieperiode de wedstrijd tussen DIE HAGHE en KVA verplaatst naar woensdag 13 september.

  Degradant SDO neemt het op tegen PERNIX en dit beloofd meteen een interessant duel te gaan worden. De thuisploeg zal  meteen met winst willen starten om zo de eerste tik uit te delen. Echter draaide vorig seizoen de Leidse formatie goed en willen dit graag voortzetten. De supporters kunnen denk ik wel eens de winnaar gaan worden. PROGNOSE: SDO wint met klein verschil.

  DOS Kampen krijgt in GKV meteen een sterke tegenstander. De laatste ontmoeting vorig seizoen won de thuisploeg met miniem verschil en zullen daar graag een goed vervolg op willen geven. Voor GKV geldt dat het eigenlijk moet winnen om direct te laten zien dat het een titelkandidaat is. Het zal in ieder geval een leuke wedstrijd gaan worden. PROGNOSE: GKV pakt de punten.

  Promovendus KCR speelt in Ridderkerk tegen BEP en voor coach Glenn de Vries en zijn team dus meteen een goede graadmeter om te zien hoe het er voor zal staan. BEP kon vorig seizoen ternauwernood door een beslissingsduel in deze klasse blijven en moet uit een ander vaatje gaan tappen anders kon het wel weer een moeilijk seizoen gaan worden. Coach Yaram Sas (vorig seizoen BEP 2) zal zijn strijdplan wel klaar hebben liggen. PROGNOSE: KCR begint goed aan de competitie en wint.

  RESERVE OVERGANGSKLASSE  D

  Ook hier is de wedstrijd tussen DIE HAGHE 2 en KVA 2 verplaatst naar 13 september.

  Promovendus SDO 2 zal het opnemen tegen PERNIX 2 en zal het kunnen laten zien hoe ver zij staan. Van de ploeg uit Kamerik is behoud belangrijk en zullen meteen goed willen starten. Het zal dan wel de makkelijk scorende ploeg uit Leiden van zich af moeten houden. De gasten zijn één van de favorieten voor de titel en dan zijn deze eerste punten direct belangrijk. PROGNOSE: Pernix 2 wint.

  DOS Kampen 2 tegen GKV 2  was vorig seizoen een duidelijk winst voor de gasten. De thuisploeg zal het nu zover niet willen laten komen en alles geven voor een goede start aan de competitie. GKV 2 is ook een titelkandidaat en mag daarom eigenlijk niet verliezen en direct bij de les moeten zijn. Wat zal het gaan worden? PROGNOSE: GKV 2 zal de punten mee nemen.

  In Ridderkerk speelt KCR 2 tegen BEP 2 en dit wordt meteen een belangrijk duel voor behoud in deze klasse. Beide teams hebben een wisselvallig seizoen achter de rug en willen graag laten zien dat dit nu beter zal gaan. Voor beide nieuwe coaches, Dennis Gaemers (KCR 2) en Aad Witteman (BEP 2) ligt er in ieder geval een mooie uitdaging. PROGNOSE: KCR 2 houdt de punten in eigen huis.

  Het gaat eindelijk weer beginnen en daar kunt u als supporter getuige van zijn. Neem wel een paraplu mee, want de weersvoorspelling geven aan dat er een buitje kan vallen.

  Tenslotte wens ik alle ploegen een heel fijn seizoen met vele mooie, spannende en sportieve wedstrijden toe.

  Willem