• Die Haghe wint spectaculaire laatste thuiswedstrijd

Op het zonovergoten Die Haghe terrein zag het publiek een werkelijk heerlijke wedstrijd tussen Die Haghe en BEP wat uiteindelijk met 26-25 door de thuisclub werd gewonnen.

Het begin van de eerste helft leek het een makkelijke middag voor De Kanaries te gaan worden. Na tien minuten gespeeld te hebben stond het 5-2 maar vanaf dat moment ging BEP ook mee scoren en kwam  al snel terug tot 6-6 en nam even later een zelfs een voorsprong wat tot aan de rust niet meer werd afgestaan. Met o.a. Rick vd Bosch als scherpschutter en toen later Mark brugman ook zijn duit in het zakje deed werd het zelfs 9-14 in Purmerends voordeel. Gelukkig wist Die Haghe de marge bij de rust tot 2 te verkleinen om zo met 12-14 aan de thee te gaan.

KNAP HERSTEL

Bep scoorde direct na de rust de 12-15 en toen brak er een zeer sterke periode aan wat herinnerde aan de vorm vanuit de zaal en kwam het snel op 15-15. BEP wilde zich niet zo maar naar de slachtbank laten leiden en kwam met 2 tegendoelpunten als antwoord. Maar Die Haghe had nu vooral aan de hand van Jeroen Preuninger de schwung te pakken en na 11 minuten in de 2e helft was het 18-18. Toch bleef BEP op de been en bleef uitzicht houden op een mooi resultaat. Zij hadden immers nog punten nodig in strijd om de 7e positie. In de 20e minuut had Die Haghe een 21-19 voorsprong en dacht het publiek dat het nu wel afgelopen was met de tegenstand. Niets was echter minder waar want 5 minuten later was het, ondanks de soms wel erg mooie scores aan Haagse zijde, toch gewoon weer gelijk. Scores bleven over en weer gaan waarbij Die Haghe steeds aan de goede kant bleef. De al eerder genoemde Rick en Mark bleven een plaag en wisten ondanks dat zij beide  10 maal wisten te scoren niet te voorkomen dat deze heerlijke wedstrijd in een 26-25 winst voor Die Haghe eindigde.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen uit bij Pernix en dan zit het er al weer op.

Doelpuntenmakers: Jeroen Preuninger 8, Cliff Kommer 6, Jaimy Roos 4, Arie Vingerling 3, Kelly Deelen 2, Annemiek Kraayenbrink 2 en Nienke Hoogeveen 1