• KVS A4 – DIE HAGHE A2 ………wat een heerlijke wedstrijd

Na vorige week de thuiswedtrijd gehad te hebben moest er nu naar Scheveningen worden afgereisd voor de return tegen “de vissen”. Helaas kon Caya niet aanwezig zijn en bleef Bryan met een herstellende blessure nog voor de zekerheid aan de kant maar zou wel minuten gaan maken. Sanna (B2) maakte het team compleet en Lilah was gezellig mee en kon wanneer het nodig mocht zijn ook invallen. Door de examens welke zijn begonnen was er maar één keer getraind, maar wel zodanig dat het toch een goed gevoel bracht op een goede afloop.

Vooraf werd in de kleedkamer nog even de puntjes op de bekende i gezet maar vooral werd er besproken om niet slap aan de wedstrijd te beginnen, wat vorige week wel het geval was, maar direct KVS onder druk te zetten en zelf geduldig werken aan de juiste aanvallen. KVS mocht als thuis spelende natuurlijk beginnen en kon van afstand schieten en de bal vloog er meteen in (1-0). Misschien was dit wel goed, want Die Haghe was direct bij de les en binnen 3 minuten werd en 3 keer gescoord. KVS kreeg in de 7e minuut weer de aansluiting en vanaf dit moment werd er door hen iets anders verdedigd waardoor Die Haghe moest zoeken naar de juiste kansen. In de 13e minuut wist Die Haghe het verschil weer naar 2 te brengen na een fraai uitgespeelde aanval. Maar KVS antwoordde direct en met 2 snelle scores was het weer 4-4 gelijk. Nu ontspon zich een heerlijk 2e deel van de eerste helft waarbij beide teams verdedigend bijna geen echte kans weg gaven en duurde het tot vlak voor de rust voor dat Die Haghe met een mooi schot een 4-5 voorsprong mee nam naar de 2e helft.

Bij aanvang van de 2e helft had KVS twee wissels toegepast en al snel bleek dat aanvallend bijna alle schoten van 1 heer kwamen Aanvallend bracht Die Haghe veel variatie en dat leverde al snel de 4-6 op na een mooi schot. KVS kon door een schot een minuut later weer dichterbij komen en dat was het sein voor de coaches om het verdedigend aan te passen. Een mooie doorloopbal van Die Haghe betekende de 5-7 en vanaf dit moment ging het pas echt lopen. De ene aanval was nog mooier dan de ander en werd met een doorloopbal en een schot het verschil gemaakt (5-9). Met nog 20 minuten te gaan mocht Sanna naar de kant, zij moest nog haar eigen wedstrijd spelen, en kwam Bryan in haar plaats. Door de aanpassingen in de verdediging kwam KVS vaak maar tot 1-schots aanvallen en nam het geloof bij hen behoorlijk af. Die Haghe ging nu vol gas en wanneer men iets zuiverder in de afwerking was geweest had het een monsterscore kunnen worden. Uiteindelijk werd het 5-12 en was het beoogde doel weer een stapje dichterbij.

Zo zie je dat de trainingen nu echt zijn vruchten begint af te werpen. Natuurlijk begrijpen wij als coaches dat het soms tot vervelens toe wordt herhaald maar jullie zien nu waar het toe kan leiden. Laat op de dag kwam er ook nog eens het goede nieuws dat GKV had verloren en dat betekend dat DIE HAGHE A2 de volgende wedstrijd het KAMIOENSCHAP kan binnen halen. Echter zal het dan wel van het altijd lastige ACHILLES moeten zien te winnen.

Doelpuntenmakers: Sanna 3, Quinten 3, Tony 2, Lynn, Asia, Djeffrey en Lesley (allen 1)