• Die Haghe A2 - KVS A4

DIE HAGHE A2 – KVS A4 ……….een mooie come-back

Vandaag de eerste wedstrijd voor Die Haghe A2 tegen het bekende KVS A4. In de zaalcompetitie kwamen we hen ook al tegen en toen werd er te gemakkelijk gedacht en kreeg het in de eerste helft de deksel op de neus maar wist het er nog een punt uit te slepen. Het was dus zaak om niet weer dezelfde fout te maken en scherp aan de wedstrijd te beginnen.

Met een heerlijk warm zonnetje op het veld begon Die haghe niet goed. Kwam het door de temperatuur of was men nog niet bij de les. Feit is dat we met 0-1 achter kwamen en leek Die Haghe wakker geschud. Caya schoot van afstand mis en ging mooi achter het schot aan om zo de doorloopbal te scoren (1-1). Na de vakwissel kreeg Die Haghe voldoende kansen om op voorsprong te komen, maar de bal wilde of er niet in of de scherpte ontbrak. Verdedigend ging het naar behoren, maar soms kreeg KVS net iets te vel ruimte en profiteerde daar optimaal van en liep uit naar 1-5. Oei, dat was dus even een domper, maar nog voor rust was het Alina welke met een wegtrekbal de 2-5 er in gooide.

In de kleedkamer werd nog maar eens door de coaches uitgelegd dat er nog niets verloren was, maar dan moest het wel allemaal een tandje beter. Die Haghe had de tips goed opgeslagen en trok de 2e helft flink van leer. Lynn schoot mooi van afstand de 3-5 binnen (zie je dat je het kan). Na de vakwissel werd Die Haghe beter en beter en was het Tony die door zijn vakgenoten goed werd ondersteund en met een doorloopbal en een afstandschot de stand naar 5-5 gelijk trok. Nu was alles weer mogelijk en niet veel later scoorde Quinten met zijn afstandschot de 6-5 binnen. Pas toen kon KVS iets terug doen en kwam het ondanks dat er goed werd verdedigd weer op 6-6. Echter was het wederom Tony met een prima schot wat Die Haghe op 7-6 bracht maar weer wisten “de vissen” op gelijke hoogte te komen. Die Haghe verdedigde nu als een huis en aanvallend liep het als een trein. Met 2 afstandschoten wist Quinten de wedstrijd, zoals het heet, in het slot te gooien en werd er dus uiteindelijk met 9-7 gewonnen.

Door dit resultaat ligt men nog steeds op koers en volgende week wacht dezelfde tegenstander. Dan zal het direct vanaf het begin moeten gaan zoals de tweede helft. Dan maak je het jezelf gewoon veel gemakkelijker.  Concurrent GKV won ook en lijkt het er op of het op de laatste wedstrijd aan gaat komen. Voorlopig is het niet zo ver. Zelf maar eerst winnen en dan maar zien wat GKV doet.