• Voorbeschouwing speelronde 11

  Vanaf deze speelronde moeten de verenigingen opgeven met welke spelers zij de competitie gaan afmaken. Dit houdt in dat spelers uit het eerste team niet meer in het tweede team mogen spelen. Het kan dus zo zijn dat spelers welke normaliter in het eerste spelen nu, indien dit men nodig acht, in het tweede team worden opgesteld om zo het kampioenschap te behalen of om degradatie proberen te ontlopen.

  OVERGANGSKLASSE   D

  SPORTING DELTA kan thuis tegen PERNIX het kampioenschap behalen. Een gelijkspel is hiervoor voldoende. Natuurlijk wil de thuisploeg het karwei nu gaan klaren om zo de competitie lekker ontspannen te kunnen uitspelen. Voor Pernix staat er eigenlijk niets meer op het spel en kan wellicht voor een stunt zorgen. PROGNOSE: Sporting Delta gaat feest vieren.

  DE MEEUWEN speelt thuis tegen het puntloze RUST ROEST en kan bij winst naar een 2e plek stijgen. Voor Rust Roest is het niet de vraag of zij degraderen, maar wanneer dit definitief zal zijn. Bij verlies is het definitief. PROGNOSE: De Meeuwen wint en dompelt Eindhoven in rouw.

  GKV ontmoet in Gorinchem DIE HAGHE en dit beloofd een leuk duel te gaan worden. De Hagenezen staan 2 punten voor en hebben niets meer om voor te spelen. GKV kan wel de punten gebruiken om zeker te zijn voor behoud. Bij verlies gaat het nog een spannend eind van de competitie tegemoet. PROGNOSE: dit zou wel eens een puntendeling kunnen worden.

  De op papier spannendste wedstrijd speelt zich af in Kampen waar in een rechtstreeks duel om degradatie DOS en BEP elkaar gaan bestrijden. Beide teams staan op 6 punten en gezien het programma zal DOS eigenlijk moeten winnen daar de Purmerendse formatie Rust Roest als laatste krijgt. Wanneer BEP wint doet het dus uiterst goede zaken. Beide moeten nog tegen Sporting Delta , maar de vraag is hoe gemotiveerd zij zullen zijn wanneer het de titel al binnen heeft. Dit geldt overigens ook voor de overige 2 wedstrijden waarin beide tegen ploegen spelen welke reeds veilig zijn. PROGNOSE: DOS Kampen wint.

  RESERVE OVERGANGSKLASSE  D

  Hier is de strijd om de titel nog niet beslist maar na deze ronde wordt er meer duidelijk. Voor degradatie staan De Meeuwen 2 en RUST ROEST 2 er slecht voor al lijkt er voor De Meeuwen 2 nog wel een ontsnapping mogelijk.

  Koploper SPORTING DELTA 2 speelt thuis tegen het reeds veilige PERNIX 2. Wanneer het zelf wint en nummer 2 GKV laat punten liggen kan het bijna niet meer mis gaan. Het zal dan wel geconcentreerd tegen de Leidenaren moeten spelen anders staan zij klaar om de favoriet te verrassen. PROGNOSE: Sporting Delta wint.

  GKV 2 speelt een belangrijk duel tegen DIE HAGHE 2. Zelf staat het op 2 punten van de koploper, maar Die Haghe staat daar maar 1 punt onder. Beide zullen moeten winnen om zo nog kans te maken op de titel. Echter moet de koploper dan ergens een fout gaan maken. Er zal bij beide teams genoeg spanning op staan en kan het een boeiend duel gaan worden. PROGNOSE: Het thuisvoordeel gaat de beslissing voor GKV brengen.

  DOS KAMPEN 2 kan tegen BEP 2 lekker vrij uit gaan spelen. Maar kan bij winst bij een misstap van de koploper zich ook weer in de strijd gaan mengen. Bep 2 heeft de punten nodig om in veilige haven te komen. Bij verlies kan het De Meeuwen tot op 3 punten naderbij zien komen en dat is juist de tegenstander van de volgende ronde. PROGNOSE: DOS Kampen wint.

  DE MEEUWEN 2 speelt tegen het puntloze team uit Eindhoven RUST ROEST 2. Echter heeft het zelf maar 1 punt maar dit kan dus een team worden waarbij veel spelers uit het eerste zou kunnen worden ingezet om de laatste strohalm te grijpen. Echter kan Rust Roest dit ook doen, wanneer men er van uit gaat dat het eerste team is gedegradeerd. Daarom is het moeilijk hiervoor een voorspelling te maken. PROGNOSE: De Meeuwen 2 wint.

  De weersvoorspelling is zodanig dat het heerlijk toeven wordt op de velden om lekker naar de wedstrijden te gaan kijken. Moedig uw favoriet aan en geniet er van.

  VEEL PLEZIER !!!

  Willem