• Die Haghe verliest terecht van De Meeuwen

Op een winderig veld aan de Baambruggestraat wist Die Haghe niet te winnen van De Meeuwen. Na een slechte eerste helft wisten De kanaries de opgelopen achterstand niet meer goed te maken en Namen de gasten uit Putten de punten met 18-25 mee naar huis.

Het begin van de wedstrijd leek er niet veel aan de hand want na 12 seconden lag de bal er voor Die Haghe al in de korf. Tot aan de 14e minuut ging het gelijk op maar vanaf dat moment lukte er nog maar weinig bij de geel/zwarte formatie. Het anders zo sterke punt van de rebound was niet aanwezig en ook het schotpercentage liet erg te wensen over. Bij De Meeuwen lukte dit wel en liep langzaam maar zeker weg. Waar Die Haghe nog maar 3 keer voor rust wist te scoren was het de ploeg uit Putten wat er 10 wist te maken en dus gingen de ploegen met een 6-13 stand de kleedkamers in.

INHAALRACE

De 2e helft moest Die Haghe dus aan de bak om er nog een overwinning uit te slepen en men leek zich daar ook van bewust. Met goed aanvalsspel kwam het binnen zes minuten tot 3 scores en was het verschil nog 4. Echter stokte het weer 10 minuten en daar profiteerde De Meeuwen onder leiding van Bart Nieuwenweg prima van en bracht het verschil weer naar 7. Met nog 13 minuten te gaan wist Die Haghe toch weer tot 14-18 dichterbij te komen, maar Verder lieten De Meeuwen het niet komen en antwoordde iedere keer met een doelpunt wanneer Die Haghe scoorde. Uiteindelijk floot de scheidsrechter bij 18-25 voor de laatste keer.

Met nog 4 wedstrijden te gaan is er voor Die Haghe niets meer te behalen en kan het de competitie lekker ontspannen uitspelen.

Doelpuntenmakers: Arie Vingerling 5, Kelly Deelen, Annemiek Kraaijenbrink en Jeroen Preuninger (allen 3), Nienke Hoogeveen 2, Cliff Kommer en Mark Brouwers (beide 1)

DIE HAGHE 2 …….HARD WERKEN BELOOND

Ook Die Haghe 2 speelde tegen het 2e team van DE MEEUWEN en wist na een mooi gevecht in de slotfase de punten binnen te slepen. Wederom stond Tessa de Vos in de basis omdat bij het eerste blessures waren en er dus een plekje over was.

Het begin van de wedstrijd was het nog even elkaar aftasten en duurde het tot de 4e minuut voordat Die Haghe 2 de score opende. Die Haghe 2 speelde nog wat ongeduldig en ontbrak het aan scherpte in de afronding. De Meeuwen 2 had het vizier de eerste 10 minuten ook nog niet op scherp maar daarna scoorde zij wel 4 keer snel achter elkaar. Die Haghe kwam via een strafworp dichterbij maar de bezoekers antwoorde weer met 2 snelle doelpunten en stond het halverwege de eerste helft 2-6. Vanaf dit moment speelde Die Haghe 2 iets rustiger en vooral verdedigend stond het nu goed. Hierdoor kon men terug komen tot 5-6 waarna De meeuwen 2 de 5-7 scoorde. Met nog 8 minuten tot aan de rust was het Die Haghe 2 wat nu het ritme te pakken had en met fraaie doelpunten wist met de achterstand bij rust om te buigen in een 8-7 voorsprong.

De 2e helft zou je verwachten dat Die Haghe nu door zou drukken, maar De Meeuwen hadden het nu verdedigend ook weer op orde en ontspan zich een mooi gevecht waarbij beide teams tot het uiterste gingen en het publiek heerlijk vermaakten. Na 45 minuten was het De Meeuwen 2 wat weer een voorsprong had genomen (8-9) maar even later was het weer Die Haghe 2 wat een doelpunt voor kwam, mede door een gemiste strafworp van de Puttenaren. Tot 4 minuten voor tijd ging het zo door met om en om scores en stond het 12-12. In de eindfase moest dus de beslissing vallen en hierin bleek Die Haghe over de meeste scherpte te beschikken. Met 3 mooie treffers wist het uiteindelijk met 15-12 de overwinning binnen te slepen en kon men moe maar voldaan lekker gaan uit rusten.

DOELPUNTENMAKERS: Koen 5, Tessa 3, Jill en Justin 2, Julia, Robin en Bastiaan 1