• Voorbeschouwing speelronde 10 Overgangsklasse D

  Na speelronde 9 is er al wat meer duidelijk geworden inn de strijd voor de titel en degradatie. Sporting Delta lijkt met nog 5 wedstrijden te gaan onbedreigd de titel te pakken. Voor Die Haghe en Pernix is het wachten op een foutje en hoeven niet naar onder te kijken. De Meeuwen lijkt ook veilig maar zal nog wel moeten opletten wanneer het te veel punten morst. Rust Roest lijkt de zekere degradant te worden en voor de 7e plek, een beslissingswedstrijd tegen nummer 7 uit OKC, komen GKV, BEP en DOS Kampen voor in aanmerking.

  RUST ROEST krijgt koploper SPORTING DELTA op bezoek en zal het dus erg moeilijk krijgen om punten te pakken.  Echter mag de Dordtse formatie zeker de tegenstander niet onderschatten want dan kan het van een koude kermis thuis komen. PROGNOSE: Een makkelijke overwinning voor de koploper.

  DIE HAGHE speelt thuis tegen DE MEEUWEN en daar staat voor de ploeg uit Putten nog wel wat op het spel. Bij winst voor de gasten lijken zij zich definitief veilig te spelen maar Die Haghe zal voor eigen publiek toch de wedstrijd graag willen winnen. PROGNOSE: Die Haghe pakt de punten.

  PERNIX heeft in de thuiswedstrijd tegen DOS KAMPEN genoeg aan 2 punten om zich te verzekeren van nog een jaar in de overgangsklasse. Bij verlies zal het niet heel schadelijk zijn maar moet het de onderste ploegen wel in de gaten houden. Voor DOS Kampen zijn de punten duur in strijd om de 7e plek en zal er alles aan doen om de wedstrijd winnend af te sluiten. PROGNOSE: PERNIX wint.

  Een echte 4 puntenwedstrijd staat er in Purmerend op het programma waar BEP en GKV elkaar gaan bestrijden. De thuisploeg staat 2 punten achter en kan dus op gelijke hoogte komen. Voor GKV is het belangrijk om verder afstand te nemen om niet in de problemen te komen. PROGNOSE: BEP wint.

  RESERVE OVERGANGSKLASSE  D

  In deze poule is alles nog open voor wat betreft de titel. Het verschil tussen nummer 1 en nummer 5 bedraagt 4 punten. BEP 2 staat op een 6e plek en heeft vijf en zes punten voorsprong op de nummer 7 (De Meeuwen 2) en 8 (Rust Roest 2) welke degraderen.

  RUST ROEST 2 neemt het op tegen SPORTING DELTA 2 en op papier zal dit geen punten opleveren tegen de koploper. Het enige wat de ploeg uit Dordrecht kan “nekken” is onderschatting maar daar zal de coach wel zijn maatregelen wel voor hebben genomen. PROGNOSE: Sporting Delta 2 wint.

  BEP 2 krijgt nummer 2 GKV 2 op bezoek en ook dit wordt geen gemakkelijke opgave. Wanneer BEP 2 weet te winnen doet het goede zaken maar de bezoekers zijn volop in strijd voor de titel en zullen dus gemotiveerd aan de start verschijnen. Voor hen is het aanhaken of afvallen. PROGNOSE: GKV 2 wint in Purmerend.

  PERNIX 2 staat 3 punten op de koploper achter en krijgt DOS KAMPEN 2 als tegenstander wat weer 1 punt minder heeft. Dit beloofd dus een mooi duel te worden om aan te blijven klampen. Ik denk dat het lang gelijk op blijft gaan en de wedstrijd pas in de laatste 10 minuten beslist wordt. PROGNOSE: PERNIX 2 houdt de punten in eigen huis.

  Tenslotte spelen in Den Haag DIE HAGHE 2 en DE MEEUWEN 2 tegen elkaar. Voor Die Haghe 2 zijn de punten noodzakelijk in strijd om de 1e plek al zal dit erg moeilijk worden door het onderling resultaat met de koploper. De Meeuwen 2 moet de laatste strohalm zien te pakken om degradatie nog te ontlopen want Volgende week staat Rust Roest 2 op het programma en kaan het dus eventueel aansluiting met de nummer 6 bewerkstelligen. PROGNOSE : Die Haghe 2 pakt de punten.

  Er is dus weer voldoende spanning op de velden te beleven waar u als toeschouwer weer getuige van kunt zijn. Vanaf de volgende ronde moeten de verenigingen weer de opstellingen door gaan geven wie er in het eerste of tweede speelt. Daarover volgende keer meer.

  VEEL PLEZIER !!!

   

  Willem