• Die Haghe herstelt zich ten Dos Kampen

  Na de nederlaag van vorige week heeft Die Haghe zich op eigen veld herstelt door ruim van DOS Kampen te winnen met 27-14.  Moest het vorige week nog met een aantal invallers spelen, dit keer ontbrak alleen Marit Foppen wegens een blessure. Haar plek werd op vakkundige wijze ingevuld door Zinzi Slort welke meteen topscoorster aan Haagse zijde werd met 6 doelpunten.

  De eerste helft liep het niet helemaal naar wens en hadden beide teams moeite om de korf te vinden. Wel was het 2e doelpunt van Die Haghe een wonderschone nadat Kelly Deelen een magnifieke aanval wist af te ronden. Na 20 minuten op de klok stond het pas 5-4 maar liep Die Haghe met 4 scores op rij weg. De 10 minuten tot aan de rust gebeurde er eigenlijk niet veel maar werd wel duidelijk dat Die Haghe de veel betere ploeg was. Met de 10-6 ruststand kon men aan de thee.

  GEEN KANS

  Aan het begin van de 2e helft mocht DOS Kampen nog denken dat er iets te halen viel, maar na de 11-7 liet Die Haghe niets van de tegenstander heel en liep binnen 8 minuten weg naar 17-8. De wedstrijd leek beslist  maar Die Haghe liet de kansen even liggen. DOS Kampen kwam terug tot 17-11 maar antwoorde de thuisploeg met 2 scores en ontnam het de bezoekers het laatste sprankje hoop op een goed resultaat. Het laatste kwartier gaf het de tegenstander bijna geen kans meer en met soms wonderschoon korfbal wist het uiteindelijk met 27-14 de overwinning binnen te halen.

  Volgende week staat er voor Die Haghe geen wedstrijd op het programma en kunnen alle geblesseerden werken aan hun terugkeer om op 15 april thuis tegen De Meeuwen aan te treden.

  Doelpuntenmakers: Zinzi 6, Jeroen en Jaimy 4, Kelly, Mark  en Arie 3,Annemiek en Nienke 2.

  DIE HAGHE 2 VERLIEST OOK VAN DOS KAMPEN 2

  Bij Die Haghe 2 waren er nog wel wat afwezigen en daarom stonden Renate Verkooijen en Tessa de Vos dit keer in de basis en moest men duidelijk wennen. Ondanks dat na 10 seconden de 1-0 op het scorebord kwam door een onehand doorloopbal van Cliff wist men niet het juiste ritme te pakken en nam DOS na 8 minuten een 2-4 voorsprong. Gedurende de eerste helft wist Die Haghe 2 wel aan te haken maar nooit meer op voorsprong te komen. De 10-10 ruststand moest wel het gevoel geven dat het mogelijk moest zijn om van deze tegenstander te kunnen winnen. Aanvankelijk leek dit ook te gaan lukken want na 48 minuten was daar de 14-12 voorsprong. DOS wist dit binnen 6 minuten om te draaien en was het weer 14-16. Die Haghe toonde veerkracht en scoorde zelf nu 4 maal op rij en met nog 10 minuten te gaan was het 18-16. Echter wist Die Haghe in de laatste fase nog maar 1 keer te scoren daar waar DOS nog 5 keer de korf vond en met 19-21 werd verloren.

  Door dit resultaat is het weer een plekje op de ranglijst gezakt en kan het de komende 2 weken toewerken naar de wedstrijd tegen De Meeuwen 2.

  Doelpuntenmakers: Robin 5, Cliff 4, Barbara en Bastiaan 3, Justin 2, Renate en Tessa 1.