• Voorbeschouwing speelronde 8

  Vanaf a.s. zaterdag starten de returnwedstrijden voor de veldcompetitie al is er reeds 1 wedstrijd gespeeld. Sporting Delta won van Die Haghe en deed dus goede zaken op weg naar de titel en staan nu 6 punten voor. Onder de koploper staan de ploegen dicht bij elkaar, waarbij alleen Rust Roest met slechts 1 punt onderaan staat. Het verschil tussen nummer 3 en 7 zijn maar 4 punten dus is er nog van alles mogelijk.

  DE MEEUWEN ontvangt in Putten koploper SPORTING DELTA en zal, wanneer het nog enigszins kans wil houden op de titel moeten winnen. Dat dit geen makkelijke opgave is mag wel duidelijk zijn maar niets is onmogelijk. De Meeuwen staan nu op plek 3 en bij winst komt het op gelijke hoogte met nummer 2. De gasten uit Dordrecht zullen het uiteraard niet zover willen laten komen en het liefst nog verder uit willen lopen. PROGNOSE: Dit kan wel eens een verrassing worden door winst van de thuisploeg.

  DIE HAGHE krijgt het bekende DOS KAMPEN op bezoek. Tegen deze ploeg behaalde de Hagenezen het kampioenschap in de zaal en voor eigen publiek zal het in Den Haag willen laten zien dat dit terecht was. Voor DOS Kampen zijn de punten belangrijk in strijd tegen degradatie. In de zaal wisten zij dit niet te voorkomen en zullen nu gemotiveerd aan de start verschijnen. PROGNOSE: Die Haghe wint.

  In Leiden staat een leuk duel tussen PERNIX en BEP op het programma. Beide staan in de middenmoot en staat Pernix met 1 punt meer een plek hoger genoteerd. Waar de Leidenaren een goed zaalseizoen hebben gedraaid (2e in de overgangsklasse) moest BEP een beslissingsduel spelen voor behoud in de overgangsklasse, wat uiteindelijk is gelukt. De winnaar doet een goede stap in de richting voor lijfsbehoud. PROGNOSE: Pernix houdt de punten in eigen huis.

  RUST ROEST zal alle zeilen moeten gaan bijzetten tegen GKV om degradatie te ontlopen. Wanneer de Eindhovenaren weten te winnen doet het gewoon weer mee. De gasten uit Gorinchem hebben ook de punten nodig om van de onderste regionen weg te blijven. Zullen de Eindhovenaren het tij kunnen keren? PROGNOSE: hier zou het wel eens een puntendeling kunnen worden.

  RESERVE OVERGANGSKLASSE C

  Ook hier won Sporting Delta 2 van een gehavend DIE HAGHE 2 wat daardoor de koppositie aan de Dordtse tegenstander moest laten. Hier is echter nog van alles mogelijk omdat de eerste 4 ploegen dicht bij elkaar staan. Onderin zijn het De Meeuwen 2 en Rust Roest 2 welke in de gevarenzone staan.

  DE MEEUWEN 2 staan op een 7e plek en krijgen koploper SPORTING DELTA 2 als tegenstander. Op papier lijkt dit dus een makkelijk potje voor de bezoekers maar mag het de thuisploeg zeker niet onderschatten. Zij zullen alles geven voor een goed resultaat want de punten zijn zeer duur voor hen. PROGNOSE: Sporting Delta 2 wint.

  DIE HAGHE 2 mag tegen DOS KAMPEN 2 proberen de aansluiting te behouden. Gezien de stand op de ranglijst zou dit moeten kunnen maar biedt geen garantie. De kampenaren willen ook graag winnen om verder weg te komen van de plekken 7 en 8. Het beloofd in ieder geval een wedstrijd wat op het scherpst van de snede zal gaan. PROGNOSE: Die Haghe 2 wint.

  PERNIX 2 is nog volop in de race en zal tegen BEP 2 moeten winnen om ook aansluiting te behouden met de kop van de ranglijst. Dit wordt moeilijk genoeg omdat BEP 2 nog in strijd is onderin de ranglijst en daar weg wilt blijven. PROGNOSE: Pernix 2 wint.

  RUST ROEST 2 is nog puntloos en krijgt het tegen GKV 2 ook weer moeilijk om punten te bemachtigen. Toch zullen zij zich niet geheel kansloos achten omdat in de zaal mooie resultaten zijn geboekt. GKV 2 zal graag willen winnen omdat ook zij nog meedoen voor de bovenste plekken. PROGNOSE: GKV 2 wint.

  In alle gevallen zal het weer een mooi en gezellig weerzien zijn waar de strijd weer los gaat barsten. U als supporter kan daar getuige van zijn. Houdt daarbij wel de weersvoorspellingen in de gaten of u een lente out-fit aan kunt doen of dat u rekening moet houden met wind en regen.

  VEEL PLEZIER !!!