• Die Haghe laat kansen liggen tegen Sporting Delta

  Na de zaalcompetitie stond het eerste duel voor het vervolg van de veldcompetitie eerder dan verwacht op het programma. Sporting Delta had bij de bond aangegeven niet op 8 april, zoals gepland, wilde spelen omdat dan de zaalfinale voor de landstitel in de Ziggodome is en stemde hierin toe. Daar waar Die Haghe op een vrije zaterdag had gerekend, moest het nu dus aan de bak tegen de koploper zonder 3 spelers, welke door vakantie en herstel van een blessure, en 1 speler welke gelukkig wel net op tijd terug was voor deze wedstrijd maar zonder training in de benen.

  Met Julia Mars en Zinzi Slort werd het gat bij de dames opgevangen terwijl bij de heren Mark Brouwers in de plaats stond van de inmiddels gestopte Victor Palm en Cliff Kommer de plek in nam voor de nog niet geheel herstelde Jeroen Preuninger. Verder bleek deze week dat coach Aad van Rijthoven ook verstek moest laten gaan en werd de coaching door Terry Hereijgers over genomen.

  GOEDE START

  Ondanks de vele wijzigingen begon Die Haghe goed aan de wedstrijd en wist het de koploper zeer goed tegenstand te bieden. Beide ploegen wisten, mede door goed verdedigen, de eerste helft de korf nog niet goed te vinden. Halverwege de eerste helft bij een stand van 3-3 was het Die Haghe wat een gaatje wist te slaan naar 3-6 maar kon niet voorkomen dat de thuisploeg bij rust toch weer langszij was gekomen en dus met 6-6 de kleedkamer werd opgezocht.

  SPANNEND

  Ook de 2e helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd en bleef het lang gelijk opgaan. Tot aan 10 minuten voor het einde was de stand nog steeds gelijk (13-13) en leek er voor Die Haghe wellicht iets te halen. Maar juist vanaf dat moment was het Sporting Delta wat beter met de mogelijkheden omging en met 4 scores op rij het beslissende gat wist te maken. Uiteindelijk werd het een 19-16 nederlaag voor de kanaries, maar kan het met veel vertrouwen naar de rest van de competitie kijken. Het staat nu 6 punten achter op de koploper en kan de titel voorlopig vergeten. Zaak is om zich snel veilig te spelen en alles op het 2e team te zetten.

  Doelpuntenmakers: Kelly Deelen en Jeroen Preuninger ( beide 3), Annemiek Kraaijenbrink, Arie Vingerling, Jaimy Roos en Mark Brouwers (allen 2), Zinzi Slort en Cliff Kommer (beide 1)

  DIE HAGHE 2 VERLIEST KOPPOSITIE

  Ook Die Haghe 2 moest dus aan de bak met een erg gehavend team (4 invallers). Zelfs op het laatste moment moest een invaller afzeggen met een blessure. En ja dan ga je niet lekker naar Dordrecht om een wedstrijd te spelen tegen de nummer 2 op de ranglijst. Ondanks dat werd er niet slecht gespeeld, maar bleek Sporting Delta 2 gewoon te sterk en werd er verloren. Wat wel nog even vermeld mag worden is dat Jamie Korporaal haar debuut in dit team heeft gemaakt en Rowena Lazarom ondanks haar blessure ons uit de brand heeft geholpen.

  Hier zal niet te veel over worden nagepraat en gaat Die Haghe 2 zich vanaf nu richten op het restant van de competitie. Het staat nu 1 punt achter en is er nog van alles mogelijk in deze poule.

  Alle invallers wil ik wel bedanken voor jullie welwillende inzet.