• Verslag Die Haghe A2 - GKV A2

DIE HAGHE A2 – GKV  A1 …….een mooie afsluiting

En voor je het weet is het alweer de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen. Deze keer dan tegen GKV, wat tevens de eerste tegenstander op het veld is, en beide teams konden nog op een 2e plek achter de terechte kampioen Refleks eindigen. De winnaar kon dus een tikje uitdelen en dat moest dan maar Die Haghe gaan worden. Door omstandigheden werd er al een keer op het veld getraind, maar donderdag gelukkig nog wel een keer in de zaal. Beide dagen was het team niet compleet en was het de vraag hoe het deze wedstrijd zou gaan. Ondergetekende kwam 2 minuten na aanvang van de wedstrijd aan en zag dat er nog niet was gescoord. Na even alles aangekeken te hebben nam Die Haghe na zo’n 10 minuten gespeeld te hebben het heft in handen en met 2 mooie doelpunten dus een 2-0 voorsprong nam. Verdedigend ging het weer beter dan vorige week en lietmen alleen schoten van ver af toe en deze leverde geen gevaar op. Aanvallend waren er wel nog enige verbeterpunten te bewerkstelligen maar na wat aanwijzingen kwamen er weer 2 vlotte doelpunten achter elkaar en met 4-0 kwam er weer een vakwissel. Nu bleek het moeilijk om de concentratie vast te houden en dan zie je dat de tegenstander direct profiteert en tot 4-2 terug kwam. Maar vlak voor het rustsignaal was het weer Die Haghe wat het verschil naar 3 wist te brengen 5-2.

In de rust werd er door invalcoach Raymond (wat zouden wij zonder jou moeten als wij er een keer niet kunnen zijn) en Cathal de nodige aanpassingen door genomen en vol goede moed trok men weer ten strijde. Vakk heeft Die Haghe moeite om weer op gang te komen en dat was ook nu weer het geval en kwam GKV op 5-3. Die Haghe was meteen weer bij de les en met nog 15 minuten te gaan en wat heen en weer scores was het 8-5. Vanaf dit moment ging het tempo bij Die Haghe omhoog en was het gewoon beter dan GKV en liep uit naar 11-5 en was de wedstrijd beslist. Dat GKV nog 11-6 wist te scoren was voor de bekende statisitieken en floot de rustig maar goed leidende Suzanne af en was de overwinning en een 2e plaats een feit.

Gezien de goede tegenstanders is dit een goed prestatie van DIE HAGHE A2. Refleks was voor iedereen een maatje te groot maar daaronder kon iedereen van elkaar winnen en daarin waren wij de sterkste. Vooraf was de doelstelling om bij de eerste 3 te eindigen en dat is dus prima uit gekomen.

Nu gaat de voorjaarscompetitie beginnen en u zult begrijpen dat Die Haghe A2 nu maar  één doelstelling heeft en dat is meedoen om de bovenste plek.