• Voorbeschouwing speelronde 13

  OVERGANGSKLASSE C
  De vorige speelronde is nog niet veel duidelijk geworden wie nog hard voor de punten in strijd tegen degradatie gaan strijden. Helaas gingen er 2 wedstrijden door trieste omstandigheden niet door en zullen later worden ingehaald. Deze speelronde speelt zich in 2 delen af. Komende zaterdag 2 wedstrijden en op 4 maart 2 wedstrijden. De strijd voor degradatie, plekken 7 en 8, lijkt te gaan tussen FIKS, BEP en DOS Kampen al zullen Sporting Trigon en ZKV ook moeten oppassen.
  De stand voor deze ronde
  SPORTING TRIGON 11-11 / ZKV 12-11 / FIKS 12-10 / BEP 11-7 / DOS 11-7
  18 februari
  DIE HAGHE speelt de laatste wedstrijd in sporthal Houtrust en ontmoet daar het op de 6e plek staande FIKS. Volgend seizoen spelen de Kanaries in de nieuwe sportcampus en zullen graag willen winnen. FIKS heeft in 2017 goede resultaten geboekt en zal er alles aan doen om tegen de kampioen te stunten. PROGNOSE: Die Haghe wint.
  HKV ONS EIBERNEST krijgt het Purmerendse BEP in Den Haag op bezoek. De Eibers zijn al veilig en dus richt men zich op de veldcompetitie. Het zal daarom niet willen verliezen maar het is de vraag of de motivatie er is. Voor BEP zijn de punten voor lijfsbehoud belangrijk. Nu staat het op een gedeelde 7e plek en strijd voor de laatste kans. PROGNOSE: HKV Ons Eibernest wint.
  Gezien het vervolg van het programma is een prognose maken niet te doen en daarom pas weer in de week voor 11 maart de laatste voorbeschouwing van dit zaalseizoen.
  Het programma wat nog komt.
  Inhaalduels
  DOS ?? BEP / SPORTING TRIGON ?? HKV ONS EIBERNEST
  4 maart
  ZKV ?? DOS / WIT BLAUW ?? SPORTING TRIGON
  11 maart
  SPORTING TRIGON ?? DIE HAGHE / FIKS ?? WIT BLAUW / DOS ?? HKV ONS EIBERNEST / BEP ?? ZKV


  RESERVE OVERGANGSKLASSE C
  Deze klasse is erg onoverzichtelijk omdat er veel wedstrijden op verschillende data worden gespeeld. TOP (S) 4 lijkt op weg naar het kampioenschap en voor degradatie komen Sporting Trigon 2, BEP 2 en Vivtum 2 in aanmerking. Voor Victum zijn de 2 punten welke in mindering werden gebracht nu erg duur.
  DIE HAGHE 2 speelde zich vorige week veilig en kan tegen TOP (S) 4 lekker vrijuit spelen en de spanning aan kop volledig terug brengen. Zover wil de ploeg uit Sassenheim het niet laten komen en zal de genoeg aanwezige ervaring gebruiken om de punten proberen mee te nemen. PROGNOSE: dé verrassing van deze ronde, Die Haghe pakt de punten.
  BLAUW WIT 3 speelt tegen ZKV 2 een duel om eventueel te profiteen wanneer de koploper punten laat liggen. Voor ZKV 2 staat er niets op het spel en kan lekker een ontspannend potje spelen. PROGNOSE: Blauw Wit wint.
  HKV ONS EIBERNEST 2 kan tegen BEP 2 de 4e plek verstevigen maar hoeft niet te winnen omdat het veilig is. Voor BEP 2 hangt er veel van af en strijd voor de laatste kans om in deze klasse te blijven. PROGNOSE: HKV Ons Eibernest wint.
  De wedstrijd van de week speelt zich af in Houten waar VICTUM 2 tegen SPORTING TRIGON 2 speelt. Het onderling verschil is 1 punt, maar de Leidse ploeg heeft 2 wedstrijden minder gespeeld. Victum 2 moet dus winnen om niet nu al te degraderen. Gedurende de competitie is gebleken dat er voldoende korfbal in de ploeg zit, maar de wedstrijden (nog) niet kan afmaken. PROGNOSE: beide een punt.
  Het einde nadert voor de zaalcompetitie en toch valt er nog wel genoeg te beleven. Ik roep iedereen op om uw ploeg te komen ondersteunen.
  VEEL PLEZIER !!

  Willem