• Van de voorzitter: 12 februari 2017
  Een zaterdag die in het teken stond van kampioenen, de E4, A1 en het eerste. Alle drie de ploegen deden wat ze moesten doen, kampioen worden. De E4 beet de spits af en wist in een leuke wedstrijd van Valto te winnen. De bijbehorende medailles en bekers werden uitgereikt. Als ploeg van de week werd het feestje voor de E4 compleet. Tim, Alina en ploeg van harte gefeliciteerd!
  De A1 moest aan de bak tegen het stugge Tempo. Uit werd er met één doelpunt verschil gewonnen. Een hard werkende A1 wist steeds meer de wedstrijd naar zich toe te trekken en dit vertaalde zich uiteindelijk naar een verdiende 15-8. Een kampioenschap waarin we met de jeugd een belangrijke stap zetten naar de Overgangsklasse. Een prima prestatie, en dus Tim, Art en ploeg ook van harte gefeliciteerd.
  Dan het tweede, een ploeg die vaak in dienst staat van het eerste en toch ook op niveau moet acteren. Een jonge ploeg met voldoende kwaliteit. De punten waren belangrijk voor behoud in de Reserve Overgangsklasse. Een strijdbaar tweede liet zien dat je uiteindelijk niet alleen op kwaliteit maar ook op karakter kunt winnen. De uitslag 14-12 was dan ook terecht. Compliment voor deze ploeg!
  Hierna  speelde het alreeds kampioen zijnde Die Haghe 1. Een vol Zuidhaghe kon zien dat Die Haghe 1 de terechte kampioen is. Een sterk collectief wat garant staat voor spectaculair attractief korfbal. Dat de beslissing vorige week al was gevallen mocht de pret niet drukken. De ploeg van Aad had niet al te veel moeite met Wit-Blauw en de uitslag 26-22 had veel groter kunnen zijn. Een leuke wedstrijd en het publiek werd getrakteerd op muziek, licht, gezang en mooi korfbal. De belangrijke stap naar de Hoofdklasse is gezet en Die Haghe staat op de kaart. Aad, Terry, Wim, Willem, John en ploeg van harte gefeliciteerd met dit resultaat.
  Daarna gingen de meeste supporters richting clubhuis en werden de kampioenen onder de ludieke leiding van Joop naar voren gehaald. Ik wil een ieder die deze dag mogelijk hebben gemaakt danken voor de inzet, de sponsors voor hun bijdragen en het publiek voor de geweldige ondersteuning. We hebben nog één kandidaat en dat is Die Haghe 3. Bij winst is volgende week hun kampioenschap. Zondag 19 februari om 16.30 u in Houtrust. 
  Graag wil ik de B2 onder de aandacht brengen, de 0 punten zijn weg. Tegen Fortuna werd met 9-8 gewonnen, top!
  Tot zover deze week.
   
   
  René Benning