• Die Haghe promoveert naar Hoofdklasse !!!!!

3 Wedstrijden voor het eind van de zaalcompetitie heeft DIE HAGHE het kampioenschap in de overgangsklasse C behaald en promoveert naar de Hoofdklasse. In Kampen won het zelf van DOS en de enig over gebleven concurrent Wit-Blauw verloor uitgerekend in Den Haag van HKV Ons Eibernest waardoor de “De  Kanaries” niet meer zijn te achterhalen.

Voorafgaand aan dit duel was niet iedereen gerust op een positief resultaat omdat DOS in Den Haag de heenwedstrijd slechts met 1 doelpunt verschil verloor. Afgelopen week werd de tegenstander goed geanalyseerd en werd er in aanloop naar de wedstrijd ontspannen getraind.  Het begin van de wedstrijd werd meteen duidelijk dat de angels bij DOS Kampen, de veel scorende dames, aan banden werden gelegd en de Haagse dames wel tot scoren kwamen en namen de eerste 5 doelpunten voor hun rekening. Na 10 minuten, met de stand 2-7, werd het eerste verschil gemaakt, maar ondanks de goede aanvallen wist men 9 minuten niet tot scoren te komen. DOS kon hierdoor met 2 scores iets dichterbij komen. De laatste fase van de eerste helft kwam Die Haghe weer op schot  en bij rust was het verschil weer 5 (5-10).

SWINGEND

Direct na het eerste fluitsignaal van de 2e helft was het Die haghe wat het heft in handen nam en met 2 snelle scores bij DOS de illusie ontnam dat er misschien nog iets te halen viel. Verdedigend hield het de Kampenaren in bedwang en wanneer zij wisten te scoren antwoordde dit direct en liep langzaam verder weg. Met nog 10 minuten te gaan was het verschil 10 doelpunten en de wedstrijd natuurlijk gespeeld.

FEEST

Op de tribune was bij de ruim 70 meegereisde supporters het bericht binnen gekomen dat Wit-Blauw ging verliezen en het feest al begonnen. Dit kreeg het team mee en trakteerde hun supporters op soms erg mooi korfbal. Met nog 5 minuten op de klok mochten 4 spelers van het tweede hun opwachting maken en ook zij lieten leuk korfbal zien. Het hoogtepunt kwam toen”youngster” Zinzi Slort een prachtige doorloop nam maar deze net miste waarop zij direct darop nog eens deze actie maakte en alleen foutief kon worden afgestopt en zo een strafworp verdiende welke zij zelf mocht gaan nemen en koelbloedig afrondde wat haar op een ovatie vanaf de tribune opleverde. Uiteindelijk sloot Die Haghe de wedstrijd af met een 17-27 overwinning.

KAMPIOEN

Door het verlies van Wit-Blauw is DIE HAGHE kampioen en promoveert het volgend seizoen terug naar de Hoofdklasse. Bij terugkomst werd er in de kantine een feestje gevierd, maar de huldiging is pas volgende week na de thuiswedstrijd tegen Wit-Blauw. Misschien wordt het wel een heel mooi feest, want ook Die Haghe A1 kan volgende week Kampioen worden.

Doelpuntenmakers: Jaimy 5, Kelly 4, Victor 4 Jeroen 4, Nienke 3, Arie 3, Annemiek 2, Marit 1 en Zinzi 1.