• Voorbeschouwing (reserve) overgangsklasse C

  speelronde 9

  Na de vorige speelronde is Koploper Die Haghe verder uitgelopen op de concurrentie. Zelf won het eenvoudig van Bep terwijl Wit-Blauw en Eibernest respectievelijk 1 en 2 punten lieten liggen. De voorsprong bedraagt nu 6 punten op de nummer 2 en is het afwachten wanneer de vlag in top kan.  Door het verlies van Eibernest is het vanaf plek 3 spannend wie er gaat degraderen en wie er een beslissingsduel moet spelen. Het verschil met plek 8 is 4 punten en beloven de laatste 6 wedstrijden super spannend te gaan worden.  Het voorspellen lijkt per ronde steeds lastiger te worden omdat er iedere week wel verrassingen te zien zijn, maar ga het toch weer proberen.

  OVERGANGSKLASSE  C

  BEP staat nu op de 8e positie en krijgt WIT-BLAUW op bezoek. De heenwedstrijd leverde een overwinning op voor Wit-Blauw maar slechts met 1 doelpunt verschil. Echter moet Coach van Eijk zijn ploeg zien op te beuren na de oorwassing tegen Die Haghe. De vraag is wanneer Mark Brugman zijn talent weer etaleert. Nu moet het vaak van één vak komen en dan heeft BEP het gewoon moeilijk. Aan Kampense kant heeft men de topscoorder van deze poule in het midden (Jordy Last) terwijl Vladimir Slot ook makkelijk de korf weet te vinden. Mocht Wit-Blauw verliezen, dan moeten zij toch ook de onderkant van de ranglijst in de gaten gaan houden. PROGNOSE: Wit-Blauw wint.

  Op plek 7 staat FIKS en krijgt de gedeelde nummer 3 HKV Ons Eibernest tegenover zich. De ploeg van Coach Rick Nell is de laatste wedstrijden goed op dreef en heeft na de winst op Sporting Trigon veel aan vertrouwen gewonnen. Het heeft een goed kwartet heren welke weten wat scoren is. Coach Marco Swikker van de Haagse formatie beschikt echter ook over goede heren met Thom Voskamp als speerpunt. “De Eibers” spelen echter tot dusver een wisselvallig seizoen.  Soms zeer sterk en dan weer matig. Het is dus de vraag of het dit keer wel lukt. PROGNOSE: HKV wint door een sterker dameskwartet.

  DOS KAMPEN (nr. 5) speelt een belangrijke thuiswedstrijd tegen SPORTING TRIGON (nummer 6). Het onderling verschil is 1 punt en beide teams hebben de punten dus hard nodig om weg te komen van de 7/8e plek. In Leiden won DOS Kampen en is thuis zeker de favoriet. Toch heeft de Leidse ploeg van coach Maarten van Vliet een kans maar dan moet het de sterke dames van de opponent uit zien te schakelen. De top 3 op de topscoorderslijst bij de dames zijn allen van DOS Kampen en daar kan coach Jan Wiegers altijd op rekenen. De vraag is alleen of het de enerverende derby heeft verwerkt. PROGNOSE: Dos Kampen wint.

  De wedstrijd van de week speelt zich af in Zaandam waar het plaatselijke ZKV het momenteel ijzersterke DIE HAGHE ontvangt. Ondanks het gemis van topschutter Joost Breetveld (geschorst), wist het wel van HKV Ons Eibernest te winnen en 25 keer te scoren. De heenwedstrijd was met 29-20 voor Die Haghe maar de Zaandammers van coach Jorrith Ekelmans wisten toen de eerste helft bij te blijven en willen dit nu graag langer volhouden en voor een verrassing zorgen. Aan de zijde van Die Haghe zijn zowel aanvallend en verdedigend de dames zeer sterk en heeft het in Jaimy Roos en Jeroen Preuninger schutters van formaat binnen de gelederen maar ook Victor Palm en Arie Vingerling welke de nodige doelpunten scoren. Blijven de kanaries ongeslagen?  PROGNOSE: Die Haghe wint door het collectief.

  RESERVE OVERGANGSKLASSE  C

  In deze klasse is TOP (S) 4 ongenaakbaar en heeft het 3 punten voorsprong op ZKV 2. Het verschil tussen nummer 3 en nummer 8 bedraagt 5 punten en kan het nog alle kanten op omdat alles en iedereen van elkaar weet te winnen en vaak van plek wordt gewisseld.

  Een echte 4 puntenwedstrijd spelen BEP 2 (nr 7) en VICTUM 2 (nr. 8). Ondanks het verlies tegen Die Haghe 2, heeft het voldoende aanknopingspunten om deze wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar ook Victum heeft de laatste 2 wedstrijden prima gespeeld maar trof het niet dat dit tegen TOP en Blauw Wit net niet lukte. Wie kan de spanning het beste aan? PROGNOSE: Victum 2 wint.

  BLAUW WIT 3 staat op een gedeelde 3e plek en krijgt SPORTING TRIGON 2 (nr. 6) op visite. De Amsterdammers lijken de beste papieren te hebben, maar de bezoekers zullen zich niet zomaar gewonnen geven en de punten in strijd tegen degradatie willen pakken. PROGNOSE: Blauw Wit wint.

  Koploper TOP (S) 4 gaat tegen HKV Ons Eibernest 2 (nr. 5) de ongeslagen status proberen te behouden. De ervaren ploeg uit Sassenheim mag op papier geen probleem met de Hagenezen hebben maar je weet nooit hoe een koe een haas vangt. HKV kan bij winst voorlopig vrij ademen voor wat betreft de onderste plekken. PROGNOSE: TOP (S) 4 wint.

  Ook in deze poule speelt de wedstrijd van de week zich af in Zaandam waar ZKV 2 (nr. 2) en DIE HAGHE 2 (nr. 3) elkaar gaan bestrijden. ZKV 2 staat 2 punten voor en nestelt zich bij winst vaster op de 2e plek. Die Haghe 2 moet winnen om mee te blijven doen voor de 2e plek. In Den Haag werd het 23-17 voor de kanaries maar dat biedt geen garantie. PROGNOSE: Die Haghe pakt de punten.

  De beslissende fase in de competitie is nu echt begonnen en is ieder punt belangrijk. U als publiek kan daar getuige van zijn en roep ik een ieder op om uw favoriet te komen steunen.

  Veel Plezier !!

  Willem Kipp