• Die Haghe wint ook 7e wedstrijd

  In 2017 is DIE HAGHE verder gegaan waar het gebleven was en won het van SPORTING TRIGON met de duidelijke cijfers 30-20 en gaat volgende week met 5 punten voorsprong aan de returnwedstrijden beginnen.

  VERRASSEND

  Het begin van de wedstrijd was het Sporting Trigon welke een verrassende 0-2 voorsprong nam en wist Die Haghe dat het aan de bak moest. Het was vooral Jeroen Preuninger die zijn ploeg op sleeptouw nam en bleek de eerste helft niet te stoppen. Na 9 minuten spelen was het 4-4 en schakelde Die Haghe een tandje bij en liep binnen 3 minuten weg naar 8-4 en wist het tot aan de rust steeds het verschil groter te maken. Met 16-8 werd de kleedkamer opgezocht en was de vraag hoe hoog de score zou gaan worden.

  CONCENTRATIE

  Het begin van de 2e helft was aan beide kanten rommelig. Sporting Trigon geloofde er al niet meer in en bij Die Haghe was de concentratie er nog niet helemaal. Toch wisten de gasten uit Leiden iets terug te komen met een aantal opeenvolgende scores en dat was het sein voor de thuisclub om weer scherp te worden. Met mooie doelpunten en gevarieerd spel werd deze tegenstander over de knie gelegd en werd in de laatste minuut de eindstand 30-20 bereikt.

  RETURNS

  Vanaf volgende week beginnen de returns en komt BEP uit Purmerend op bezoek. Die Haghe verdedigd een voorsprong van 5 punten op de eerstvolgende en met een overwinning komt het weer een stapje dichterbij het beoogde doel.

  Doelpuntenmakers: Jeroen 9, Jaimy 6, Nienke 5, Rowena  4, Victor 4, Kelly 1 en Arie 1.

  Die Haghe 2 verloor van Sporting Trigon 2 met 15-16. Mede door een matige eerste helft, waar het maar moeilijk tot scoren kwam, en een tweede helft waar men zich vooral liet afleiden door het warrige leiden van de wedstrijd door de scheidsrechter. Een goed beeld van de wedstrijd heb ik niet omdat ik dit keer ivm de afwezigheid van de andere teambegeleider Willem Lazarom,welke lekker in de kou van Lapland is,meer met het eerste ben bezig geweest.

  Doelpuntenmakers: Cliff 4, Marit, Barbara, Bastiaan en Koen (allen 2), Zinzi, Julia en Justin (allen 1)