• Die Haghe C1 – Meervogels C1: Letterlijk en figuurlijk een maatje te groot

  Deze week kwam de ongeslagen koploper, de Meervogels, op bezoek. Een ploeg die wij niet kennen, maar wel prima resultaten had neergezet. Wel wisten we dat we het fysiek zwaar zouden krijgen, met name bij de dames. Bij binnenkomst in de hal was dat ook direct duidelijk, want bijna alle dames deden niet onder voor Mirjam Maltha.

  De wedstrijd kwam wat matig op gang. In de aanval kregen we niet heel veel druk, maar de lange jongens en meisjes konden ons toch goed genoeg verdedigen om het ons lastig te maken. We kwamen hierdoor dan ook tot te weinig schoten. Het scoren wordt dan ook een lastig verhaal. Verdedigend was het prima, maar we waren wel slordig bij het uitwerken waardoor we nog 2 goals weggaven.

  De 2-7 ruststand geeft aan dat het verdedigend dus wel snor zat, maar aanvallend erg matig, ondanks dat we ook wat pech hadden met wat schoten. Wel hamerden we erop dat de persoonlijke fouten er echt uit moesten.

  De tweede helft was een stuk beter. Het tempo ging omhoog en dat leidde tot meer kansen en uiteindelijk tot meer doelpunten. Stukje bij beetje wisten we het gat te verkleinen en bij 7-9 leek er weer wat mogelijk. Het was helaas vanaf dat moment dat Meervogels ook weer wat gas gaf en weer verder uitliep. De wedstrijd eindigde dan ook bij een stand 13-19. Niks om voor te schamen en we gaan verder met de goede dingen die we gedaan hebben.

  Namens de C1 wens ik bij deze iedereen hele fijne feestdagen en in het nieuwe jaar gaan we weer vrolijk verder!

  Alex