• Die Haghe deelt dreun uit

In Kampen hebben de korfballers van Die Haghe de directe concurrent Wit-Blauw een enorme dreun gegeven door met 14-32 te winnen.  Door de andere verrassende uitslagen in de poule staat het nu 3 of meer punten los van de rest.

Vanaf het begin liet Die Haghe merken dat zij klaar waren voor deze topper en namen snel een 0-2 voorsprong. Wit-Blauw kon tot de 14e minuut nog tot 3-5 aanhaken maar daarna namen de kanaries het heft volledig in handen. De rebound werd weer goed verzorgd waardoor er lange aanvallen konden worden gespeeld. Met heel veel variatie, waarbij de dames heel belangrijk waren, stuurde het de tegenstander van het kastje naar de muur en liep het uit naar 8-14. De topscoorders van de thuisploeg kwamen er niet aan te pas. Dit kwam mede door het uitstekende werk in de verdediging bij de dames welke hun opponenten geen kans gaven om in de aangeefpositie te komen en er veel schoten van ver kwamen  of door de schotklok gingen. Bij de ruststand van 9-17 leek de wedstrijd al beslist en was de vraag hoe groot het verschil zou worden.

WEERGALOOS

Waar je zou verwachtten dat Wit-Blauw de 2e helft uit de schulp zou kruipen was het Die Haghe wat de eerste 10 minuten volledig domineerde en met 8 scores op rij de tegenstander kapot speelde. Met weergaloos korfbal en een hoog schotpercentage was het een genot om te zien en kon het goed opgekomen thuispubliek, wat overigens achter hun ploeg bleef staan, alleen maar respect voor de Hagenezen hebben. Hierna nam het iets gas terug en kon Wit-Blauw iets terug doen. De laatste 10 minuten voerde zij het tempo weer op en vielen de doelpunten weer makkelijk en werd de eindstand 14-32 bereikt.

LOS VAN DE REST

Na afloop bleek dat de andere concurrenten verrassende nederlagen opliepen en staat Die Haghe nu 3 punten los van de nummer twee en 5 of meer op de rest. Volgende week mag het naar Oegstgeest om daar de laatste wedstrijd van dit jaar te spelen.

Doelpuntenmakers: Jaimy  (10), Annemiek en Arie (5), Kelly (4), Jeroen (3), Nienke en Victor  (2) en Marit  (1)

Andere uitslagen OKC

BEP – DOS Kampen  28-25                                                                                                                                HKV Ons Eibernest – Sporting Trigon 20-14                                                                                                        ZKV – FIKS  20-21

DIE HAGHE 2 WINT VAN VICTUM 2

Voor Die Haghe 2 stond de belagrijke wedstrijd in Houten tegen Victum 2 op het programma. Bij winst zou het de aansluiting behouden bij TOP 4 en nog mee blijven doen in de bovenste regionen.

Het begin verliep wat stroef wat het scoren betrof maar had Die Haghe wel het betere van het spel. Na 10 minuten was het pas 1-2 mar daarna begon het beter af te ronden. Vijf minuten later was het 1-5 en bij rust een gerustellende 5-10 voorsprong. Er leek dus geen vuiltje aan de hand. De tweede helft begon men gewoon niet scherp en liep het door veel onnodige fouten achter de feiten aan en zag Victum terug in de wedstrijd komen. Na 42 minuten stond er een gelijke stand (11-11) op het scorebord en met om en om scores was dit met 14-14 nog steeds het geval. Gelukkig pikte Die Haghe het toen weer op en met 3 mooie doelpunten op rij liep het weg en besliste het de wedstrijd en won uiteindelijk met 15-18.

Volgende week speelt het uit tegen  koploper  TOP (S) 4 en dan zal de scherpte de gehele wedstrijd er moeten zijn. Met 3 punten achterstand staat het nu op een 2e plek en kan het met winst dus tot 1 punt naderen.

Doelpuntenmakers: Robin (5), Mark (4), Zinzi, Rowena en Justin (allen 2), Julia, Koen en Bastiaan (beide 1)

Andere uitslagen ROKC:

ZKV 2 – TOP (S) 4  20-22                                                                                                                                     BEP 2 – Blauw Wit 3  18-17                                                                                                                               HKV Ons Eibernest 2 – Sporting Trigon 2  20-14