• Voorbeschouwing speelronde 5 (reserve) overgangsklasse C

  De vorige ronde hebben Die Haghe (8 pnt) en Wit-Blauw (7 pnt) voorlopig afstand genomen van de rest. ZKV, DOS Kampen en Sporting Trigon volgen met 4 punten, HKV Ons Eibernest heeft 3 punten en BEP en FIKS sluiten de rij met 1 punt. Na deze speelronde wordt het wellicht duidelijk wie er gaan strijden om het kampioenschap en wie er moet gaan uitkijken voor degradatie.

  Dé absolute topper van deze speelronde gaat tussen runner-up WIT-BLAUW en koploper DIE HAGHE. Beide teams zijn nog ongeslagen, maar de vorige ronde moest Wit-Blauw een punt aan HKV Ons Eibernest laten terwijl Die Haghe nipt won van DOS Kampen. Het scorend vermogen ligt ongeveer gelijk maar het aantal tegendoelpunten is bij de thuisploeg een stuk hoger. Alleen Bep en Fiks kregen er meer tegen. Verdedigend zal het dus goed bij de les moeten zijn om de Haagse opponent van zich af te houden. Die Haghe krijgt echter 3 heren tegenover zich welke makkelijk de korf weten te vinden waarbij Jordy Last de absolute topscoorder is met 34 treffers. De dames van Die Haghe zouden wel eens voor het verschil kunnen zorgen. Het zal in ieder geval smullen worden voor de supporters op de ongetwijfeld goed gevulde tribune. PROGNOSE: Deze wedstrijd kan alle kanten op maar ik geef het voordeel toch aan Die Haghe.

  ZKV mag gezien de stand op de ranglijst geen probleem hebben met FIKS maar het mag hen zeker niet onderschatten. De Zaandammers moeten winnen om in de buurt van de koplopers te blijven en bij verlies zal het moeten gaan strijden in het “rechter rijtje”. Voor de ploeg uit Oegstgeest is winst ook broodnodig om niet nu al het degradatiespook te zien. PROGNOSE: ZKV wint.

  Voor BEP geldt hetzelfde als wat voor Fiks geldt en zal dus tegen DOS KAMPEN echt alles uit de kast moeten halen. De echte vorm ontbreekt bij de ploeg uit Purmerend maar wellicht dat de teruggekeerde Michelle van Vuure de ontbrekende schakel kan zijn. DOS is een ploeg wat veel werklust laat zien maar moet dit dan wel weten te doseren zodat zij de gehele wedstrijd door kunnen gaan. PROGNOSE: DOS Kampen wint.

  HKV ONS EIBERNEST krijgt in eigen sporthal SPORTING TRIGON op bezoek en ook dit kan een interessante wedstrijd worden omdat beide teams vol voor de winst moeten gaan om niet nu al uitgeschakeld te worden voor de titel. De Hagenezen hebben een goed gevoel over gehouden aan de wedstrijd in Kampen en de Leidse formatie behaalt wisselvallige reultaten. De punten welke zijn behaald is wel in uitwedstrijden gebeurt dus HKV zal gewaarschuwd zijn. PROGNOSE: Een licht voordeel gaat uit naar HKV Ons Eibernest.

  RESERVE  OVERGANGSKLASSE  C

  In deze poule lijkt iedereen van elkaar te kunnen winnen maar TOP 4 heeft nog ongeslagen de leiding met 7 punten waar ZKV 2 er 1 minder heeft. Blauw Wit 3 en Die Haghe 2 volgen op 3 punten, Victum 2 op 4, HKV 2 en Bep 2 op 5 en Sporting Trigon 2 is nog puntloos.

  Ook hier speelt de top 2 tegen elkaar. In Zaandam gaat ZKV 2 proberen om TOP 4 de eerste nederlaag te bezorgen. Echter heeft de ploeg uit Sassenheim veel ervaring rond lopen en zullen graag verder afstand willen nemen. PROGNOSE: TOP 4 wint.

  BEP 2 zal weer een moeilijke wedstrijd tegen BLAUW WIT 3 voor de kiezen krijgen. De jonge ploeg heeft vorige week flink om de oren gekregen en de vraag is of zij hiervan hersteld zijn. De Amsterdammers zullen met veel vertrouwen naar de buren afreizen na de winst op Die haghe 2. PROGNOSE: een ruime overwinning voor Blauw Wit 3

  VICTUM 2 zal, onder ogen van ondergetekende. graag willen winnen van DIE HAGHE 2 om hen zo te passeren op de ranglijst. Makkelijk zal dit zeker niet worden, want de Hagenezen willen graag de aansluiting bij de top van de ranglijst houden. Wanneer de thuisploeg de gasten onder de 22 doelpunten kan houden maakt het kans om te winnen. Lukt dit niet dan heeft Die Haghe 2 bewezen de wedstrijden te winnen. PROGNOSE: dit zou een puntendeling kunnen worden.

  HKV ONS EIBERNEST 2 en SPORTING TRIGON 2 gaan strijden wie er vooralsnog op de 7e plek terecht komt. Wie zal er de vorm van de dag hebben en wie kan er het beste met de spanning om gaan. In eigen hal kunnen de Hagenezen net even wat meer geven. PROGNOSE: HKV Ons Eibernest 2 wint.

  De meeste aandacht zal natuurlijk uitgaan waar de nummers 1 en 2 tegen elkaar spelen, maar ook de andere wedstrijden geven voldoende aanleiding om lekker te gaan kijken.

  Veel plezier !!!

  Willem Kipp