• Voorbeschouwing speelronde 3 (reserve) overgangsklasse 3

  De 2e speelronde heeft Die Haghe een belangrijke overwinning op ZKV behaald, HKV Ons Eibernest herstelde zich tegen FIKS, Wit-Blauw won nipt van BEP en Sporting Trigon leed een gevoelige nederlaag tegen DOS Kampen. Door deze uitslagen zijn Die Haghe en Wit-Blauw met 4 punten de koplopers gevolgd door DOS, HKV, ZKV en Sporting Trigon met 2 punten en BEP en Fiks sluiten de rij met 0 punten. Gezien het wedstrijdprogramma staan er zeer belangrijke te bewonderen.

  Dé wedstrijd van de week is de Haagse derby tussen HKV Ons Eibernest en DIE HAGHE. Het is alweer 12 jaar terug dat de laatste competitiewedstrijd tegen elkaar werd gespeeld. Natuurlijk is de uitslag belangrijk voor de stand maar dit zijn wedstrijden op zich waar de spanning van af zal druipen en het publiek voor een volle hal met veel sfeer zal zorgen. HKV ons Eibernest zal de druk het meest voelen want bij verlies komt het op 4 punten achterstand  terwijl Die Haghe niet hoeft te winnen maar dit duel wel graag de punten wil pakken. Belangrijk voor beide teams wordt om de topschutters uit te schakelen. Aan de kant van HKV is dat Thom Voskamp welke er reeds 18 heeft gescoord en aan Die Haghe zijde Jaimy Roos welke er 14 op zijn conto heeft staan. Het zal er stevig aan toe gaan en ik verwacht veel vrije ballen waarbij de dames Elma Schreuder (HKV) en Kelly Deelen (Die Haghe) wel eens voor de beslissing kunnen zorgen. PROGNOSE: HKV is favoriet maar Die Haghe pakt de punten.

  ZKV ontvangt de andere koploper WIT-BLAUW en dat is voor hen dan al de 3e topper op rij. Willen de Zaandammers aansluiten dan mag er niet verloren worden. Door de ruime nederlaag tegen Die Haghe zal het voor eigen publiek weer alles uit de kast halen voor een mooi resultaat. Voor de ploeg uit Kampen is het seizoen dus goed begonnen en zal dit graag willen voortzetten. Beide teams hebben 2 heren in de top 7 van de topscoorders lijst. De dames van Wit-Blauw zouden wel eens het verschil kunnen maken. PROGNOSE: Wit-Blauw wint.

  DOS KAMPEN mag na de winst bij Sporting Trigon omhoog kijken. Tegen FIKS kan het met een gewonnen wdstrijd wellicht een plekje op de ranglijst stijgen. Met Linda van Keulen heeft het de topscoorster bij de dames in huis maar ook Iris van Bruggen scoort er genoeg. Voor Fiks is het belangrijk om punten te gaan pakken maar dan zal het beter moeten gaan doen dan de 2 voorgaande wedstrijden. Beide teams gaan in ieder geval vol voor de winst en kan het publiek wel eens de grote winnaar worden. PROGNOSE: DOS Kampen wint nipt.

  Het Purmerendse BEP zal tegen SPORTING TRIGON de wedstrijd met vertrouwen tegemoet zien. Het verloor dan wel de beide wedstrijden maar scoorde afgelopen zaterdag 27 doelpunten. Met het herenkwartet beschikken zij over voldoende capaciteit om het de ervaren heren van de Leidse formatie lastig te maken. Sporting Trigon zal na het verlies tegen DOS niet lekker naar deze wedstrijd af reizen. Het zal moeten winnen om mee te blijven doen. PROGNOSE: BEP wint door het verschil bij de dames.

  RESERVE OVERGANGSKLASSE C

  Door puntenaftrek vanwege het scheidsrechtersprobleem is de stand eigenlijk niet zoals het hoort. Maar de bond heeft deze beslissing in handen en dus gaat Die Haghe 2 alleen aankop met 4 punten, TOP 4 en Blauw Wit 3 volgen op 1 punt. ZKV met 2 punten staat 4e en Victum 2 met 1 punt op een 5e plek. Sporting Trigon 2, HKV Ons Eibernest 2 en BEP 2 zijn nog puntloos.

  De topper deze week is de wedstrijd tussen BLAUW WIT 3 en TOP 4. De gedeelde nummers 2 gaan absoluut een leuke wedstrijd van maken. De ervaring aan beide kanten zal niet het verschil gaan maken. Diegene welke de juiste vorm heeft wint de wedstrijd. Het voordeel in het doelsaldo ligt aan de kant van TOP maar zegt niet veel. PROGNOSE: Blauw Wit 3 wint.

  Ook in deze klasse staat de Haagse derby op het programma. HKV ONS EIBERNEST 2 ontvangt dus DIE HAGHE 2 en ook hier zal er genoeg te beleven zijn. Hoewel De Eibers op papier misschien iets minder zijn, zal het deze wedstrijd alles geven om deze derby winnend af te sluiten. Hier ligt de druk bij Die Haghe 2 om er voor te zorgen koploper te blijven. Wanneer de thuisploeg de gasten onder de 20 doelpunten weet te houden kan het wel eens voor de verassing zorgen. PROGNOSE: Die Haghe 2 wint dit duel.

  ZKV 2 zal tegen VICTUM 2 geen makkelijke wedstrijd krijgen. Na de verloren wedstrijd van afgelopen zaterdag zal in de eigen sporthal moeten winnen om aansluiting te behouden. Victum 2 is een leuke ploeg met fris korfbal en heeft dit de eerste 2 wedstrijden laten zien. De plek op de ranglijst is niet waar het hoort (puntenaftrek) en zal met een overwinning willen stijgen. PROGNOSE: Victum beslist de wedstrijd in de 2e helft in hun voordeel.

  De wedstrijd BEP 2 – SPORTING TRIGON 2 gaat beslissen wie er de rode lantaarn krijgt. Beide ploegen zijn nog puntloos en willen graag van de hatelijke nul af. Het zal waarschijnlijk geen hoogstaand korfbal worden, maar de spanning maakt wel veel goed. De vraag is wie er het beste mee om kan gaan. PROGNOSE: Sporting Trigon heeft iets meer ervaring en wint.

  Deze speelronde kan er dus een verschil worden gemaakt of de ploegen komen nader tot elkaar. Wat het gaat worden is afwachten. Wel beloven de wedstrijden weer volop spanning, passie en veel sfeer te gaan opleveren.

  VEEL PLEZIER !!!

  Willem