• Voor u gezien…...19 en 20 november 2016

  …een paar topwedstrijden in de Houtrust. Eerst de B1 tegen een goede tegenstander Avanti een ploeg die vorige weekend er maar liefst 30 inschoot. We begonnen er maar eens lekker voor te zitten, maar dat duurde niet lang want de B1 maakte er een hele spannende pot van. Over en weer gingen de doelpunten, geen van beide sloeg een gaatje. Even dacht ik dat Avanti dat deed, maar wij kwamen weer snel op gelijke hoogte.

  Voor mij vreemd dat de scheids 2 stippen gaf na mooie acties van onze kant die doeltreffend waren en de stippen gemist werden. Dat gebeurde tot 2x toe, maar nog liet de jonge ploeg van Erik en Friso zich niet intimideren. Zonder natuurlijk de andere 7 tekort te doen was het wel de wedstrijd van Tim. Geweldig zoals hij al die ballen er gewoon inschoot. De laatste stip die Chinouk moets nemen…..de spanning was enorm, maar Chinouk scoorde en de overwinning en vreugde (terecht) was daar. Een puike prestatie B1. Veel inzet en vaak prima korfbal van alle 8, we gaan nog heel veel plezier van jullie beleven!

  Dan de A1 tegen PKC A3. De A1 begon slap, al viel de 1e bal er wel snel in. PKC was feller en schoot beter, wij waren er gewoon even niet. Maar in de 2e helft zag ik een heel ander Die Haghe, veel feller, rebounds pakken en vol overtuiging spelend. Gelukkig ook goed schietende mensen die ook goed aangespeeld werden. Ineens ging het allemaal lopen. Het was misschien niet de perfecte wedstrijd maar de overtuiging zat er in en dan kunnen jullie veel meer dan je denkt. uiteindelijk werd het een hele ruime overwinning en omdat dit er voor rust in mijn ogen niet inzat, is het gewoon een goede prestatie als je je zo kan herpakken. We zijn nog aan het begin van de competitie, maar jullie liggen op koers om het zo maar eens te zeggen. Beschouw iedere wedstrijd als een kampioenspot en dan zien we aan het eind wel waar het bekende schip gestrand is.

  Daarna de selectie en alhoewel ik weet dat Willem hier over gaat schrijven wil ik een paar zinnen eraan wijden.

  De selectie is op een missie en tegen het sterke ZKV moest er dus gewonnen worden. Ook hier zag ik een 1e helft waarbij het verschil niet echt gemaakt kon worden. De klasse van Die Haghe liet zich in de 2e helft wel zien en uiteindelijk waren het dus 2 ruime overwinningen en leuke potten om naar te kijken.

   

  Al met al heb ik dus 4 heerlijke wedstrijden gezien en het is goed om te zien dat de club prestatief gezien bezig is om een hoger niveau hier en daar te halen (A1 en de selectie), wat heel belangrijk is.

  Volgende week in de Steenwijklaan een hele belangrijke pot tegen concurrent Eibernest. Als we deze pot winnen kijken we echt naar boven en is er definitief een weg ingeslagen die……….we vullen dit hopelijk veel later op een positieve manier in

  Dit was een heerlijke zaterdag, smaakt naar meer mensen!

   

   

  Jullie reporter.