• Die Haghe - ZKV

DIE HAGHE WINT COMFORTABEL

Het eerste thuisduel was meteen een topper tegen het Zaandamse ZKV. Vorige week verschalkte deze tegenstander HKV Ons Eibernest in de slotfase en wist Die Haghe dat het aan de bak moest. In een matig bezet Houtrust zagen de supporters een attractieve wedstrijd waarbij Die Haghe vooral de 2e helft zeer sterk verdedigde en de wedstrijd wist te beslissen.

EVENWICHT

De eerste helft begon aan beide kanten rustig en moest het elkaar even aftasten. Die Haghe wist met 3-1 voor het eerst een gaatje te slaan maar kon nog niet doordrukken. ZKV kwam weer langszij en even later op voorsprong te komen. Gedurende deze eerste helft bleef men in evenwicht en konden beide teams geen afstand nemen en werd het verschil nooit groter dan één doelpunt. Om beurten stond men aan de goede kant van de score en was het Die Haghe wat bij de rust met miniem verschil (14-13) op voorsprong stond.

SUBLIEM

Was de eerste helft al in een behoorlijk tempo, de tweede helft werd het tempo door Die Haghe zelfs verhoogd en verdedigend zo veel druk gegeven waardoor ZKV meer en meer fouten begon te maken. Toch waren het de gasten welke met 2 scores weer op voorsprong kwamen. Die Haghe schakelde een versnelling hoger en wist ondanks 2 gemiste strafworpen het voordeel  weer te pakken. Met pijn en moeite wisten de Zaandammers aan te blijven haken en was de vraag hoe lang zij dit vol konden houden. Het antwoord kwam in het laatste kwart van de wedstrijd. Met subliem korfbal en vooral door de ontketende Arie Vingerling en Jaimy Roos wist Die Haghe met 7 scores op rij de wedstrijd te beslissen. Beide kregen dan ook vlak voor tijd een publiekswissel en speelde de kanaries de wedstrijd uit en won met 29-20.

Volgende week staat de derby bij en tegen HKV Ons Eibernest na 12 jaar op het programma. Deze wedstrijd in de HKV hal aan de steenwijklaan begint om 20.00 uur.

Doelpuntenmakers: Jaimy 10, Arie 6, Jeroen 5, Victor 3, Kelly en Marit 2 en Mark 1.

OVERIGE UITSLAGEN:

HKV Ons Eibernest - FIKS  30 - 16 / Sporting Trigon - DOS Kampen 17 - 20 / Wit Blauw - BEP 28 – 27

DIE HAGHE 2 WINT OOK VAN ZKV

De 2e wedstrijd voor Die Haghe 2 was tegen de reserves van ZKV wat ook hun vorige wedstrijd tegen HKV 2 had gewonnen. Een mooie test dus voor het team van Terry Hereijgers om te zien waar men staat.

het waren de gasten welke de score opende, maar de volgende 7 minuten waren er 7 scores van Die Haghe en leek er geen vuiltje aan de lucht. Echter door concentratieverlies en slordig spel zag men de tegenstander steeds dichterbij komen waardoor het geloof bij ZKV 2 meer en meer terug kwam. Na 20 minuten stond het 9-7 en dit verschil bleef tot aan de rust (12-10).

Het begin van de 2e helft bleven de ploegen om en om scoren tot 13-12 in de 36e minuut. Die Haghe 2 verhoogde het tempo en dit werd ZKV 2 te machtig. Na de 17-12 liep het uit naar 21-14 en was de wedstrijd beslist. Bij 23-17 floot de scheidsrechter voor de laatste keer en waren de 2 punten in de zak.

Door de resultaten van de andere wedstrijden staat Die haghe 2 nu alleen aan de leiding en kan dit volgende week tegen HKV Ons Eibernest 2 vast proberen te houden. Deze wedstrijd begint om 18.35 uur in de HKV hal.

Doelpuntenmakers : Barbara en Mark 5, Justin 4, Zinzi 3, Bastiaan 2, Julia, Suzanne, Robin en Koen (allen 1)

Sporting Trigon 2 – Blauw Wit 3 14 – 18 / Victum 2 – Bep 2 18 – 12 / HKV 2 – TOP 4 17 - 27