• Die Haghe C1 – KCC C1: We zijn begonnen in de zaal!

De laatste keer dat ik een (verplicht, wekelijks doorwisselend) verslag(je) schreef hadden we nog ons wekelijkse krantje en kon het verslag alleen nog handgeschreven bij iemand in de bus gegooid worden. Niet dat ik nu zo extreem oud ben, maar het is snel gegaan in al die jaren. Ik hoef de deur niet meer uit en heel de wereld kan nu meekijken. Ook wel spannend.

Dan een kleine introductie over de C1 van dit jaar. De C1 bestaat grotendeels uit eerstejaars C-aspiraten die ook nog eens bijna allemaal voor het eerst naar de middelbare school gaan dit jaar. Kortom; het is even een pittig jaar. Het helpt dan ook niet dat bijna alle tegenstanders zo groot zijn. Vooral bij de jongens en meisjes in Papendrecht is gebleken dat zij waarschijnlijk een stuk meer spinazie eten dan dat wij doen.

Dat het pittig was op het veld is dan ook te merken aan de uitslagen. Een aantal wedstrijden (PKC, Fortuna) hadden we weinig in de melk te brokkelen en verloren we terecht, maar aan de overige verliespartijen hielden Maurice en ik steeds een zure nasmaak over. Voornamelijk, omdat we in die wedstrijden één helft laten zien dat we gewoon hartstikke goed kunnen korfballen, maar in de andere helft dat vaak compenseren door een mindere helft. Gelukkig zie je dat er gaandeweg het seizoen wel degelijk vooruitgang in de ploeg zit en dat is uiteindelijk ook wel het belangrijkst. We worden allemaal een beetje sterker, wat slimmer en op die manier betere korfballers. Dit moet dan ook uiteindelijk resulteren in overwinningen.

Goed, de wedstrijd. We hebben op het veld KCC al eerder getroffen en keerden toen helaas puntloos huiswaarts. Een wedstrijd waar we een hele goed eerste helft wisten neer te zetten (4-5 voorsprong), maar waar we uiteindelijk de tweede helft niet meer scoorden en de wedstrijd uiteindelijk met 8-5 verloren. Een verlies waar iedereen toen uiteindelijk de (…) over in had. Het was echter wel een goed teken dat we goed meekwamen tegen de nummer 2 in de hoofdklasse.

Deze keer begonnen we redelijk goed aan de wedstrijd. We creëerden genoeg goede kansen, maar wisten die nog niet in doelpunten om te zetten. KCC deed dat wel en zo kwamen we dan ook op een 1-4 achterstand. Gelukkig bleven we hard werken, begonnen we met scoren en kwamen we langzamerhand weer terug in de wedstrijd zodat we konden rusten bij een stand van 3-4. Nog geen man overboord dus. KCC speelde wel iets makkelijker met de lengte die ze hebben. Ze schoten iets meer en konden de bal ook meer afvangen. We gaven dan ook aan dat we in ieder geval moesten blijven knokken en vooral lekker moesten blijven schieten.

De tweede helft kwamen we goed op gang. KCC scoorde weliswaar eerst nog de 3-5, maar daarna namen wij de regie over. Alle balletjes die de eerste helft net niet vielen, vielen nu wél. We kwamen met goede aanvallen terug tot 5-5 en daarna scoorden we om en om. Uiteindelijk wisten we zelfs een gat van 2 te maken bij 8-6 en 9-7. Helaas wist KCC dit weer te herstellen om bij 9-9 weer gelijk te komen. Ook nu kregen we genoeg kansen om nog de winnende uit het vuur te slepen, maar helaas hadden we pech in de afronding. En dan zal je altijd zien dat die aan de andere nog valt… Maar gelukkig had ook KCC in de laatste minuut pech in de afronding, zodat het eerste punt in ieder geval binnen is. Jammer dat we de voorsprong niet vast hebben kunnen houden, maar bedenk wel even dat we hard hebben moeten werken om terug te komen in de wedstrijd. Als(!) we dit elke week kunnen opbrengen dan moet het goedkomen.

Als afsluiting van deze dag zijn we gezellig met z’n allen naar de McDonald’s geweest waarna we de wedstrijden op het Fortuna Korfbal Spektakel gingen bekijken. Althans, sommigen. Twee uur concentratie is nog wat veel gevraagd op deze leeftijd.

Zaterdag staat Achilles op het programma. Ook hier hebben we nog een appeltje mee te schillen. Voor de liefhebbers; 13:00 uur in Ockenburgh. Komt dat zien!