• Die Haghe begint met winst

De zaalcompetitie is voor DIE HAGHE goed begonnen. Op het veld werd er in Purmerend nog verloren, maar nu waren de Hagenezen goed bij de les en wonnen met 23-28.

Het begin in sporthal De Beukenkamp was het aan beide kanten aftasten en ging het nog gelijk op. Na  de 3-3 nam Die Haghe het initiatief en maakte bij 4-6 het eerste verschil en wist dit gedurende de 1e helft langzaam uit te breiden. Met goed en gevarieerd spel was het verschil halverwege de eerste helft opgelopen naar 3 doelpunten en dit bleef zo tot aan de rust (11-14),

De 2e helft bleek Die Haghe dit keer een maatje te groot voor de thuisclub. Binnen 4 minuten scoorde het zelf 4 keer op rij en wist het de schutters van BEP goed onder controle te houden. Halverwege de tweede helft was de voorsprong opgelopen tot 9 verschil (15-24) en de wedstrijd gespeeld. Die Haghe liet de touwtjes vieren en zodoende kon BEP iets terug doen tot 21-25 en de hoop houden op een beter resultaat. Die Haghe gooide met 2 snelle scores de deur op het slot en speelde rustig de wedstrijd uit.

Een goed begin dus voor de ploeg van coach van Rijthoven en mag het zich gaan opmaken voor het thuisduel van volgende week tegen ZKV uit Zaandam. Deze wonnen verrassend van HKV en zal Die Haghe dus scherp moeten zijn.

Overige uitslagen

ZKV – HKV  28-27 / Fiks – Sporting Trigon 20-23 / DOS Kampen – Wit Blauw 29-31

Doelpuntenmakers: Victor (6), Arie (5), Jaimy (4), Annemiek, Nienke en Jeroen (allen 3), Mark (2), Marit en Kelly(beide 1).

DIE HAGHE 2 verpulvert BEP 2

Het begin van de ploeg van Terry Hereijgers kwam de eerste 3 minuten van de wedstrijd moeilijk op gang en keek tegen een 2-0 achterstand aan en zou je denken dat het een moeilijke strijd tegemoet zou gaan. Hierdoor was men wakker geschud en gaf het zijn visitekaartje af. De volgende 24minuten kwam BEP niet tot scoren terwijl onze “kanaries” met de ene goal nog mooier dan de ander tot 10 doelpunten op rij. Voordat het rustsignaal klonk wist de thuisclub nog een keer tot scoren te komen en met 3-10 kon men naar de kleedkamers.

Als je zulk spel laat zien, wat moet je dan als coach zeggen. Eigenlijk niets behalve dan waarschijnlijk dat de tegenstander niet terug in de wedstrijd mag komen en zelf doorgaan met hetgeen voor de rust werd gedaan.

Nou en dat deed Die Haghe 2 dan ook. Wederom werd er een mooie serie neergezet en na 51 minuten wist BEP pas het 4e doelpunt te scoren waar Die Haghe er 9 in knalde. De wedstrijd was natuurlijk al lang beslist en met wat wissels aan Haagse zijde mochten ook anderen nog even lekker spelen. Uiteindelijk werd de eindstand 8-24 en met een heerlijk gevoel van het veld gestapt.

Overige uitslagen:

Blauw Wit 3 – Victum 2 24-24 / TOP 4 – Sporting Trigon 2 17-13 / ZKV 2 – HKV 2 16-15

Doelpuntenmakers : Cliff en Robin (6), Zinzi (3), Julia, Bastiaan en Koen (allen 2), Jill, Rowena en Mark (allen 1)