• Voorbeschouwing zaalcompetitie (reserve)overgangsklasse C

  Nog even ter herinnering: Alle voorbeschouwingen zijn op persoonlijke titel. Indien u wilt reageren, doe dit dan ook naar mij persoonlijk.
  Ter voorbereiding op de zaalcompetitie hebben alle ploegen in deze klasse flink wat wedstrijden gespeeld met wisselende resultaten. De grote favoriet in deze poule is ongetwijfeld HKV Ons Eibernest wat op het veld in de hoofdklasse speelt en daar op een 2e plaats staat. Daaronder zijn er een aantal outsiders welke ook mee zullen gaan doen. Daarbij horen mijns inzien DIE HAGHE, BEP en Sporting Trigon bij. De overige 4 ploegen, FIKS, DOS KAMPEN, WIT-BLAUW en ZKV kunnen voor een verrassing zorgen door onverwachte overwinningen te boeken.
  In de reserve Overgangsklasse zijn voor mij TOP (S) 4 en BLAUW WIT 3 de topfavorieten. De overige teams, DIE HAGHE 2, VICTUM 2, FIKS 2, BEP 2, HKV Ons Eibernest 2 en ZKV 2 moeten proberen tegen deze ervaren ploegen een verrassing te bewerkstelligen. Met 2 promovendi en 1 degradant wordt dit een interessante poule.
  OVERGANGSKLASSE C
  De eerste stadsderby staat meteen in Kampen op het programma waar het DOS en WIT-BLAUW elkaar treffen. DOS draaide op het veld wisselvallig terwijl Wit-Blauw een regelmatig eerste deel speelde. Voor beide dus meteen een duel waar de spanning vanaf zal druipen en waar veel publiek op zal afkomen. PROGNOSE: promovendus Wit-Blauw wint deze wedstrijd.
  Een andere derby staat in de Bollenstreek in de schijnwerpers. Het gepromoveerde FIKS krijgt in Oegsgeest het Leidse SPORTING TRIGON op bezoek. Beide ploegen namen deel aan de Haagse korfbaldagen en deden dit naar behoren. Ook hier zal de sporthal wel vol zitten en veel sfeer aanwezig zijn. PROGNOSE: Sporting Trigon wint door meer ervaring.
  In Purmerend zullen de outsiders BEP en DIE HAGHE elkaar ontmoeten. Die Haghe weet wat het te wachten staat want op het veld werd er verloren en zal zich dus graag willen revancheren. Topschutter Mark Brugman zal dan wel aan banden moeten worden gelegd maar dan zijn er ook nog de andere heren die makkelijk hun doelpunten mee pakken. Bij Die Haghe zal het verschil wel eens van de dames kunnen komen. Wie deelt het eerste tikje uit? Genoeg redenen om dit interessante duel te gaan bekijken. PROGNOSE: Hoewel ik hoop op Die Haghe denk ik dat dit een puntendeling wordt.
  Het Zaandamse ZKV ontvangt topfavoriet HKV Ons Eibernest. Op het veld gaat het ZKV niet echt voor de wind maar staat wel mooi in de middenmoot. De Hagenezen willen maar 1 ding, en dat is na de degradatie zo snel mogelijk weer terug naar de Hoofdklasse en moet er dus meteen staan. Kan ZKV nu al voor een verrassing zorgen? PROGNOSE: HKV wint ruim.
  RESERVE OVERGANGSKLASSE C
  Favoriet TOP 4 speelt thuis tegen promovendus Sporting Trigon 2. Voor de Leidse formatie lijkt handhaving het belangrijkst en kan dus vrijuit spelen tegen de Sassenheimers. TOP zal wel bij de les moeten zijn om niet meteen belangrijk puntverlies te lijden. PROGNOSE: TOP wint.
  Degradant BEP 2 krijgt het lastig tegen DIE HAGHE 2. Op het veld waren de Hagenezen te sterk en ook de overige wedstrijden liep het niet zo als het hoort. Die Haghe 2 is in goede doen gezien de koppositie op het veld. Ook de oefenwedstrijden werd er niet verloren en gaan dus vol vertrouwen dit duel in. Wel moet het oppassen om niet te gemakkelijk deze wedstrijd in te gaan. PROGNOSE: Die Haghe 2 neemt de punte mee.
  De andere favoriet BLAUW WIT 3 ontmoet in VICTUM/Warchild 2. De Amsterdammers zijn een ervaren ploeg en mag het tegen de bezoekers, welke op het veld een klasse lager acteren, geen problemen hebben. Victum zal zich echter niet zomaar verloren willen geven. PROGNOSE: Blauw Wit pakt makkelijk de overwinning.
  ZKV 2 zal een gedreven HKV Ons Eibernest 2 tegenover zich vinden. De degradant uit Den Haag wil evenals de hoofmacht zo snel mogelijk het verloren terrein goed maken. Op het veld won HKV met 3 doelpunten verschil en zal dit nu ook weer willen doen om zodoende de eerste punten te pakken. PROGNOSE: HKV wint.
  Van het weer hebben wij geen last meer, behalve onderweg, en kan dus geen belemmering zijn om uw favorieten aan te komen moedigen.
  VEEL PLEZIER !!!
  Willem Kipp