• Verslag Zuid Holland Cup

DIE HAGHE WINT EERSTE RONDEWEDSTRIJD ZUID HOLLAND CUP

Dit jaar doet Die Haghe voor het eerst mee aan de ZUID HOLLAND KORFBALCUP. Voor dit toernooi doet niet alleen het vlaggenschip mee maar ook de D1. Loting heeft bepaald dat beide teams gekoppeld werden aan TRIADE. De regel is dat de laagst spelende ploeg thuis speelt en dus togen beide teams naar Groot-Ammers. Het toeval wilde dat de sporthal een Haags tintje had met de naam DE OOIEVAAR. De thuisclub had geprobeerd om een leuke sfeer te creëren middels het ophangen van spandoeken en een lekker muziekje.

Die Haghe D1 mocht als eerste spelen en deed dit onder toezicht van de meegereisde supporters en  de spelers van Die Haghe 1. Leuk om te zien was dat Marit onze “youngsters” assisteerde tijdens het inschieten. Het begin van de wedstrijd werd meteen duidelijk dat Die Haghe D1 sterker was, alleen werd dit nog niet in de score uitgedrukt. Pas na de 4-2 begon het echt te lopen en vielen de doelpunten als rijpe appelen uit de boom. Met een ruststand van 3-11 konden de coaches alleen maar tevreden zijn. De tweede helft ging het tempo omhoog en dat was te veel voor Triade. De ene aanval was nog mooier dan de ander en verdedigend werd er helemaal niets meer weggegeven. Dit had tot gevolg dat Triade niet meer wist te scoren terwijl Die Haghe er, met soms erg mooie doelpunten, maar liefst 14 in knalde. Zo werd de eindstand 3-27 en kon het met een grote glimlach het publiek bedanken.

Nu was het de beurt aan Die Haghe 1 om het goede voorbeeld te volgen. Terwijl de jeugd lekker op de bank kon uithijgen begon Die Haghe niet goed aan de wedstrijd. Triade vloog er vanaf het begin vol in en wist verrassend een 5-1 voorsprong te nemen. Dit was het sein om er een tandje bij te doen en langzaam kwam het dichterbij. In de 22e minuut wist het pas definitief afstaand te nemen en zag je de krachten bij Triade af nemen. Bij rust was de wedstrijd met 9-14 reeds beslist en was het alleen nog maar de vraag hoe groot het verschil zou worden. Het moet gezegd dat Triade soms wat pech had in de afwerking anders had de eindstand zeker wat dragelijker kunnen zijn. Nu kwam het niet verder dan 3 doelpunten in de 2e helft waar Die Haghe soms met wat showmomenten (moeten dan wel worden afgemaakt) er nog 13 ingooide. Zo werd het uiteindelijk 12-27 en na een drankje ging iedereen huiswaarts.

Na deze drukke periode met veel wedstrijden gaat dan nu de knop om naar de zaalcompetitie waar zaterdag meteen de belangrijke uitwedstrijd tegen BEP op het programma staat.