• Van het bestuur, 9 oktober 2016

  Nog één speelweekend en de eerste helft veldseizoen 2016-2017 zit er op. Het seizoen begon niet alleen voor de selectie heel vroeg maar ook voor een aantal mensen die zich bezig hebben gehouden met het nieuwe kunstgrasveld. Helaas hebben we vorig weekend te maken gehad met vandalisme. Brandstichting bij de dug-out, asbak opgeblazen en het bordje ballevue gesloopt. Zo zinloos allemaal, maar dan is het ook wel weer heel mooi dat de volgende ochtend Daniël en een groot deel van de Acco-commissie de boel weer aan kant hebben gemaakt. Tot zo ver mogelijk dan want het zal nog even duren voordat de restpunten van het nieuwe kunstgrasveld worden afgerond. We zijn daarbij afhankelijk van de voortgang van de bouw van de nieuwe dojo van Lu Gia Jen. Het terras, de (plant)vakken, het natuurgras, de positie van de doeltjes, de fietsenrekken, de ruimte onder de hekken (waar nu tennisballen onderdoor rollen) etc. kunnen pas deze winter worden afgerond. We gaan ervan uit dat voor aanvang van het veldseizoen in het voorjaar 2017 alles gereed is!

  Bedankt voor jullie geduld, ook met de tijdelijke overlast!

  Dan nog de Sportcampus in het Zuiderpark: de oplevering is helaas uitgesteld tot het voorjaar 2017, wat betekent dat we er pas in het zaalseizoen van 2017/2018 gebruik van kunnen maken. Ook daar moeten we dus geduld hebben…... Het aankomende zaalseizoen zullen ongeveer dezelfde zalen worden gebruikt als het vorige seizoen. Maar... we kunnen allemaal zien hoe mooi (en groot) het wordt, dus het is een gaaf vooruitzicht dat we daar als hele club gaan trainen en spelen!

  Sportief dan: Het eerste moet hopen op puntverlies van de koploper om mee te blijven doen voor het kampioenschap. Het tweede ligt prima op koers, maar het zal zeer spannend worden, aangezien er 3 ploegen met maar 1 punt verschil bovenaan staan. Het derde presteert wat wisselvallig en staat in de middenmoot. Ook bij het vierde is het spannend bovenaan, maar ze maken nog steeds een kans op het kampioenschap. Het vijfde staat tweede echter de nummer 1 heeft nog geen punt verloren. Het zesde heeft het zwaar, moeten veel nieuwe mensen inpassen maar het komt vast goed. Het zevende kende een geweldige seizoenstart, echter konden dit niet vasthouden. De A1 presteert naar behoren en de A2 heeft de herfst competitie al afgerond. Zij speelden namelijk een dubbele competitie. We zijn de laatste jaren erg verwend geweest m.b.t. de jeugd, we gingen het bijna normaal vinden dat er een ploeg voor het Nederlands kampioenschap ging. Dit jaar gaat het wat minder crescendo, wat eigenlijk helemaal niet zo raar is want we zijn maar een kleine vereniging. Gelukkig wel één met een ontzettend grote groep vrijwilligers die Die Haghe groot maken en we hebben toch nog een herfstkampioen in ons midden namelijk de D2. Gefeliciteerd kids, Rob Knuist en hulptrainers Nicoline en Marit.

  Donderdag 27 oktober komt het bestuur weer bij elkaar. Heb je aandachtpunten, spreek ons aan of stuur een mailtje naar bestuur@diehaghe.nl

  Namens het bestuur,

  Astrid Brouwer