• In memoriam: Annie Baas

    Van de week bereikte mij het trieste nieuws dat Annie Baas op 83-jarige leeftijd is overleden. Annie heeft in de jaren 50 en 60 haar glorieuze korfbaldagen bij HKV gehad, wat toen een grootmacht was. Annie speelde 17 maal in het Nederlands team en dat was een hele lange periode omdat er slechts twee interlands per jaar werden gespeeld.
    In de jaren 70 kwam ze, als moeder van Taco en Kyra, bij Die Haghe. Zij was een van de eerste sponsoren met sportwinkel Eurosport. Eurosport begon in de Hobbemastraat en werd door een brand naar de Leyweg verplaatst, tegenover de EuroCinema. Heel korfbalminnend Den Haag ging graag naar Eurosport, niet alleen voor een deskundig advies van Annie of Francien, maar het was het er ook erg gezellig. Voor Die-Haghe ging ze in de TC. Daarnaast heeft ze ook het tweede gecoacht, echter daar stopte ze mee omdat ze te nerveus was voor de wedstrijden. In de zaal kwam ze nooit naar wedstrijden kijken. Dat vond Annie helemaal niks, te nerveus gedoe en te spannend allemaal. Een vrouw met een enorm reële kijk op het korfbal was zelf een mooie, technisch zeer vaardige korfbalster en dat wilde ze ook altijd graag zien. Samen met vriend Koos Legel is ze nog lang supporter gebleven. Een bijzondere vrouw is heen gegaan.
    Namens het bestuur,
    Astrid Brouwer