• Voorbeschouwing (reserve) overgangsklasse D …speelronde 6

  Met nog 2 speelronden voor de boeg is er enige duidelijkheid gekomen wie de kanshebbers op de titel en wie er voor degradatie in aanmerking komen. Sporting Delta heeft nog alles gewonnen en dus de koploper met 10 punten. Die Haghe volgt met 8 punten en GKV op 6 punten. Daaronder staan Pernix (5), DOS en De Meeuwen (4). BEP (2) en Rust Roest (1) staan momenteel op de gevaarlijke plekken.
  OVERGANGSKLASSE D
  Nummer 3 GKV ontvangt de koploper SPORTING DELTA en dat wordt een lastige wedstrijd voor de thuisploeg. Bij winst van GKV vindt het de aansluiting bij de top. Het zal dan wel tegen de lange mannen uit Dordrecht het juiste wapen moeten vinden. De winst van de vorige wedstrijd moet hen het vertrouwen geven voor een goed resultaat. Sporting Delta wil graag blijven winnen maar zal zeker bij de les moeten zijn om GKV van zich af te houden. PROGNOSE: Sporting Delta wint.
  Het laag geklasseerde BEP zal alle zeilen bij moeten zetten om DIE HAGHE van het lijf te moeten houden. De luchtmacht van Die Haghe is een sterk wapen en zal voor de groen witten een probleem kunnen gaan vormen voor de rebound en ben benieuwd hoe zij dit gaan bestrijden. De Hagenezen zijn in goed vorm en zijn als collectief een sterk team en moeilijk te verslaan. Bep moet winnen om onderin weg te komen terwijl Die Haghe de winst nodig heeft om de koploper niet uit het vizier te laten komen. PROGNOSE: Die Haghe wint.
  De verrassing PERNIX speelt tegen RUST ROEST en zal in de laatste thuiswedstrijd van dit gedeelte van het veldseizoen graag voor eigen publiek een mooie wedstrijd neer willen zetten. De oranje brigade van coach den Dekker laat de kop bij een achterstand niet hangen en gaan tot het uiterste voor een mooi resultaat. Rust Roest lijkt in deze poule vooralsnog de zwakste en moet hopen dat het bij de returns beter ingespeeld zal zijn. PROGNOSE: een duidelijke winst voor Pernix.
  DOS KAMPEN speelt tegen DE MEEUWEN een op papier spannend duel. Beide teams staan op gelijke hoogte en de verliezer zal zeker naar de onderste regionen moeten kijken. Dos Kampen verloor de laatste wedstrijd van GKV terwijl De Meeuwen na een voorsprong moest toezien dat de punten gedeeld werden met Pernix. PROGNOSE: De Meeuwen wint door meer ervaring.
  RESERVE OVERGANGSKLASSE D
  In deze klasse is er minder duidelijk wie de kanshebbers zijn voor de titel. Met 3 ploegen op 8 punten (Die Haghe 2, Sporing Delta 2 en Pernix 2) en 2 ploegen op 6 punten (GKV2 en DOS 2) is het razend spannend. Bep 2 heeft 2 punten en De Meeuwen 2 en Rust Roest zijn nog puntloos waarbij gezegd moet worden dat De Meeuwen 2 punten in mindering heeft gekregen.
  GKV 2 zal het gaan opnemen tegen SPORTING DELTA 2 en dat een strijd op het scherpst van de snede worden. Beide teams willen blijven meedoen in de titelrace en dus is winst noodzakelijk. Al zal Sporting Delta 2 bij verlies nog niet uitgeschakeld zijn. PROGNOSE: beide behalen een punt.
  BEP 2 krijgt het Haagse DIE HAGHE 2 op bezoek. De Purmerendse ploeg heeft de punten hard nodig in strijd om de onderste plaatsen en zal er alles aan doen om de gasten op een nederlaag te trakteren. Die Haghe 2 zit momenteel in een sterke fase en geldt zeker als titelkandidaat. Het zal dan wel de vorm van de laatste weken moeten tonen. Tot nu toe werd er steeds boven de 20 doelpunten gescoord en dat is wat het nu ook graag zal willen. PROGNOSE: Die Haghe 2 wint.
  Mede koploper PERNIX 2 lijkt tegen RUST ROEST 2 een zekere overwinning te behalen. De gasten hebben duidelijk kwaliteit ingeleverd en hebben moeite om de juiste vorm te vinden. Pernix 2 zal echter de tegenstander niet moeten onderschatten want anders kan het wel eens een lastige middag worden. PROGNOSE: Pernix wint.
  DOS KAMPEN 2 gaat proberen om de overwinning te behalen tegen DE MEEUWEN 2. Ook dit team moet winnen om aan te blijven haken bij de top en dat zal lastig genoeg worden tegen de Puttenaren want zij willen weg bij de onderste plekken en zullen er vol voor gaan. PROGNOSE: De Meeuwen 2 wint.
  Na een lange periode van korte mouwtjesweer, is het tijd voor de jassen. De temperatuur gaat langzaam naar beneden, maar de ploegen zullen u met hartverwarmende inzet verwennen.
  VEEL PLEZIER !!!
  Willem Kipp