• Die Haghe selectie blijft overeind in Eindhoven

Tegen RUST ROEST, de nummer laatst uit de overgangsklasse D, doet de uitslag vermoeden dat het  een redelijk spannende wedstrijd moet zijn geweest. Die Haghe kwam echter nimmer in gevaar en won vrij eenvoudig met 17-20.

Die Haghe kon zeker de eerste helft steeds lang aanvallen omdat bij de heren het lengteverschil een enorm voordeel was en vaak de rebound had waardoor er lang kon worden aangevallen. Alleen de ervaren Teun Slot kon qua lengte concurreren maar moest het in veel gevallen afleggen tegen een sterke Arie Vingerling. De 3-6 tussenstand na 13 minuten was dan ook terecht en 10 minuten later was het verschil naar 4 gebracht. Bij de rust, welke aanbrak met 7-11, vroegen de Haagse supporters zich af hoe groot het verschil zou gaan worden.

De 2e helft was aan de kant van Die Haghe nog goed en liep het binnen een kwartier uit naar 10-16 en leek de wedstrijd wel, gespeeld. Hierna ebde de scherpte weg en liet het Rust Roest iets terug komen. Heel even was er bij de thuisploeg het geloof in meer, maar Die Haghe liet hen nooit dichterbij dan 3 verschil komen. Uiteindelijk werd er gewonnen met 17-20 maar heeft Die Haghe vergeten aan het doelsaldo te werken.

Door deze overwinning blijft Die Haghe in het spoor van Sporting Delta wat ook won. Volgende week is BEP in Purmerend de volgende tegenstander.

Doelpuntenmakers: Kelly 4, Mark 4, Victor 4, Annemiek 3, Arie 2, Jeroen 2 en Nienke 1.

Ook Die Haghe 2 speelde tegen RUST ROEST 2 en had echt helemaal niets te vrezen van deze matige ploeg. Tot 3-3 wisten de Eindhovenaren nog bij te blijven maar daarna liep Die Haghe 2 vrij simpel weg naar 3-9 in de 25e minuut. De laatste 10 minuten werd men onzorgvuldig en wist Rust Roest iets terug te doen. Het laatste woord voor de rust was toch weer voor Die Haghe 2 en met 7-12 kon men naar de kleedkamers.

De 2e helft was er tot aan de 49e minuut niets aan de hand maar daarna begon het minder te draaien aan Haagse zijde en kon Rust Roest langzaam dichterbij komen tot 16-18 in de 58e minuut. Het was Barbara met 2 belangrijke doelpunten wat de thuisploeg het hoofd deed hangen en werd de wedstrijd met 16-21 afgesloten.

Die Haghe 2 staat samen met Pernix 2 en Sporting Delta 2 aan kop. In Purmrend gaan zij volgende week weer voor de overwinning en dan maar zien of de concurrentie punten laat liggen.

Doelpuntenmakers: Jaimy 6, Cliff 4, Jill 3, Robin 3, Barbara 2, Zinzi 2, Bastiaan 2 en Suzanne 1