• Verslag Die Haghe 1&2 (17 september 2016)

DIE HAGHE neemt de punten mee uit PUTTEN

Die Haghe ging, na het verlies van vorige week tegen Sporting Delta, met de voltallige selectie in de bekende busjes op weg naar Putten om tegen De Meeuwen aan te treden. Hoewel de wedstrijd niet hoogstaand was, heeft Die Haghe belangrijke punten behaald.  Helemaal gerust was men er niet op, want vorige week wist deze tegenstander er 33 te scoren maar na het laatste fluitsignaal stond er 15-18 op het scorebord.

Met de ervaren Bart Nieuwenweg en de dames Lieveke Meiling en Esra Ruysink heeft het makkelijk scorende spelers. Zaak was om deze te neutraliseren en zelf wel het eigen spel te spelen. Jeroen preuninger, Marit Foppen en Rowena Lazarom wisten deze taak tot bijna in de perfectie uit te voeren en had De Meeuwen het aanvallend moeilijk. De Haagse dames, welke normaliter goed zijn voor een redelijk aantal doelpunten, werden echter ook goed in bedwang gehouden en moest het van de heren komen.

Het begin van de wedstrijd was het aan beide aftasten wat er mogelijk was en met om en om scores stond er na 11 minuten spelen een 2-3 tussenstand op het scorebord. Die Haghe kon wel iets meer aanvallen maar had moeite het vizier op scherp te krijgen.  Tot aan het rustsignaal bleef het spelbeeld hetzelfde en met de stand 7-9 mocht men naar de kleedkamers.

De 2e helft wist De Meeuwen snel te scoren maar Die Haghe gaf steeds een antwoord en werd naarmate de wedstrijd vorderde sterker. Verdedigend hadden “De Kanaries” het op orde waardoor men kon uitlopen tot 6 doelpunten verschil in de 53e minuut (10-16). Het beslissende gat was geslagen en hoewel De Meeuwen nog tegensputterde, wist Die Haghe de wedstrijd rustig uit te spelen en won met 15-18.

Na afloop was een ieder aan Haagse zijde er over eens dat het niet goed was, maar de punten zijn belangrijk om de aansluiting met Sporting Delta te houden. Volgende week komt het nog ongeslagen GKV/Enomics op bezoek en dat beloofd een heerlijk duel te gaan worden.

Doelpuntenmakers:  Victor 7, Mark 3, Kelly, Annemiek , Arie en Jeroen (allen 2).

Ook Die Haghe 2 wist de punten mee naar Den Haag te nemen. Na een vreemde 1e helft  wist men het verschil in de 2e helft te maken en won met 19-22.

Het krachtsverschil tussen deze ploegen was vooral in het begin te zien. Via een snelle 0-4 was het na 20 minuten 1-7 en leek het een monsterscore te gaan worden. Echter volgde in de 15 minuten tot aan de rust een periode waar Die Haghe 2 de tegenstander helemaal terug in de wedstrijd liet komen en bij de rust was de stand weer gelijk (11-11). Natuurlijk was coach Terry niet te spreken over hoe dit gebeurde en zal in de kleedkamer zijn ploeg hierop hebben aangesproken. Feit is in ieder geval dat Die Haghe zéér scherp aan de 2e helft begon en snel uitliep naar 11-14 en de tegenstander nooit meer het gevoel gaf dat zij iets konden bereiken. Via 15-19 werd uiteindelijk de eindstand 19-22 bereikt en gingen 2 belangrijke punten in de tas mee naar huis.

Ook  Die Haghe 2 zal het opnemen tegen GKV/Enomics 2 welke BEP 2 met 30-13 op een dreun trakteerde.

Doelpuntenmakers:  Jaimy Roos 7, Zinzi, Jill,en Sijmen 3, Robin en Cliff 2