• Verslag A2 (17 september 2016)

DIE HAGHE A2 – ALO  A2………… weer een mooi resultaat

Na 2 wedstrijden is het in deze poule wel duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Met ieder een gewoonen en verloren wedstrijd staan zij dus allemaal op 2 punten. ALO A2 wist de vorige wedstrijd ruim te winnen van KCC A4 waar Die Haghe A2 van had verloren, maar van Phoenix verloor Aloo en won Die Haghe en beloofde het alweer een spannende wedstrijd te gaan worden.

Helaas is Giuseppe geveld door ziekte (beterschap), kon Lynn vanwege haar enkel nog geen hele wedstrijd spelen. En was Quinten bereid om bij de B2 te spelen om hen te completeren (klasse).

Het begin van de wedstrijd begon Die Haghe zéér scherp aan de wedstrijd. Met een schotgemiddelde van 1 op 3 stond er na 11 minuten reeds een 3-0 voorsprong op het scorebord. Wat er daarna gebeurde weet ik niet, maar na een gemiste stip en een vrije worp zakte Die Haghe ineen en wist het niet hoe ALO tegen te houden. Aanvallend bracht men niet wat het kon en verdedigend werden er fouten gemaakt wat ALO direct wist af te straffen. Eerst waren er een korte kans, strafworp en een doorloopbal welke de stand op 3-3 bracht en ook nog eens 2 afstandschoten vielen zomaar voor hun in de korf. Dit waren dan doelpunten waar je niets aan kan doen. Gelukkig herpakte Die Haghe zich nog voor de rust en scoorde ook 2 keer zodat de ruststand 5-5 was.

De 2e helft begon aan beide kanten redelijk en bleef de score tot 7-7 in evenwicht. In de verdedigiing kreeg men de opdracht om het anders te doen (wat dat is zeg ik niet want dan kunnen anderen het ook lezen, hahaha) en dat begon direct zijn vruchten af te werken. Intussen was Alina in het veld voor Lynn gekomen. (wat een geluk hebben wij toch met jou). Kon ALO eerst lang aanvallen door veel rebound te hebben, dit was er nu uit gehaald en behaalde Die Haghe aanvallen even weer het niveau van het begin van de wedstrijd. Eerst werd er weer een stip gemist maar vanaf dat moment schoot men men scherp en scoorde 4 keer op rij (11-7). Hierna volgde toch weer een periode waarin er vooral veel plaatsfouten werden gemaakt welke gelukkig niet fataal werden. Uiteindelijk won Die Haghe verdiend met 13-10.

Volgende week is de return bij ALO en kunnen wij ons voorbereiden op weer een moeilijk duel.

Doelpuntenmakers: Lesley 7, Djeffrey 2, Bryan 2, Iris 1, Caya 1 en Lynn 1.