• Verslag Die Haghe 1 & 2 (10 september 2016)

DIE HAGHE – SPORTING DELTA…….bezoekers slimste

De topper in de overgangsklasse D stond afgelopen weekend op het programma. Aan de Baambruggestraat zag het talrijk opgekomen publiek geen hoogstaand korfbal, maar wel een strijd vol met passie. Uiteindelijk bleken de bezoekers uit Dordrecht op het eind de slimste en gingen er met de winst vandoor.

Vooraf wist men dat het duel vooral bij de heren interessant zouden gaan worden. Beide teams beschikken over 4 lange heren welke sterk kunnen rebounden en kon de wedstrijd wel eens door de dames beslist gaan worden. Na 8 minuten spelen kwam de voorspelling bij de heren uit en werd er felle strijd onder de korf geleverd. De score was met 3-3 in evenwicht toen Die Haghe voor het eerst het verschil op 2 (5-3) in hun voordeel bracht.  Sporting Delta kwam goed terug en na 21 minuten was de stand weer gelijk (8-8) en wist het een paar minuten later de rollen te hebben omgedraaid tot 8-10. Nu moest Die Haghe in de achtervolging en mede door een ontketende Mark Brouwers kwam het weer op voorsprong (12-11). Toch waren het de bezoekers welke met een 13-14 voorsprong de kleedkamer op zochten.

Het begin van de 2e helft wist Sporting Delta snel op 13-16 te komen door een iets minder scherp uit de kleedkamer gekomen Die Haghe. Alle registers moesten dus open en trok het in de 48e minuut de stand weer in evenwicht (19-19). Inmiddels was wel duidelijk geworden dat de dames niet echt los van elkaar kwamen en dus niet het verschil konden maken. Het laatste deel van de 2e helft was Sporting Delta de slimste van de twee kemphanen en speelde na de 20-23 simpel de wedstrijd uit en won uiteindelijk met 24-26. De arbitrale duo heeft waarschijnlijk hel laatste doelpunt niet geteld, want op het formulier staat 23-26

Volgende week speelt Die Haghe uit tegen De Meeuwen wat dit weekeinde met 33-31 won van BEP.

Doelpuntenmakers: Jeroen Preuninger 9, Mark Brouwers 8, Arie Vingerling 3, Rowena Lazarom 2, Kelly Deelen en Marit Foppen 1.

Ook Die Haghe 2 trad aan tegen de gasten uit Dordrecht. Eigenlijk was dit een kopie van de confrontatie tussen de eerste teams. Het eerste deel om en om scores, daarna een klein voordel voor Sporting Delta en dan weer voor Die Haghe. Met 11-10 in Haags voordeel brak de rust aan. Het begin van de 2e helft was voor de gasten welke na 40 minuten op 12-14 kwamen. Echter counterde Die Haghe en 4 minuten later wa het 15-14. De laatste 10 minuten was de stand 18-18 en ook hier speelde de Dordtse formatie slimmer en wist de wedstrijd met miniem verschil 23-24 naar zich toe te trekken.

Doelpuntenmakers: Koen 7, Jaimy 5, Cliff 4, Barbara 3, Julia 2, Nienke en Bas 1.