• Van de voorzitter,

  Uiteraard begin ik deze week met de opening van het kunstgras. Afgelopen zaterdag was een schitterende dag op ons veld. Er waren genoeg wedstrijden om te bekijken en voor de kinderen was er een springkussen, allerlei spelletjes, suikerspin eten en later in de middag ook nog pannenkoeken eten. Gezellige drukte dus en iets later dan gepland mocht Lisa op de rode knop drukken en was het kunstgras officieel geopend. Een spektakel van geel-zwarte linten en rook en muziek hebben dit bekrachtigd. Een groep kinderen liet zien dat je ook op kunstgras prima kunt dansen en lieten op ritmische klanken zien hoe je de heupen voor een wedstrijd kunt losmaken.
  Zonder hulp en ondersteuning hadden we dit nooit kunnen realiseren. Dank aan de Gemeente Den Haag en Fonds 1818 voor de financiële ondersteuning. In mijn toespraak heb ik ook de leden bedankt die tijdens dit project geheel belangeloos daar waar nodig praktische zaken hebben ondersteund. Dank daarvoor! Het was ook goed om met een aantal sponsors kennis te kunnen maken. Ook deze groep dank voor de veelal jarenlange (financiële) ondersteuning. Tot slot een geweldig compliment aan diegenen die deze dag mogelijk hebben gemaakt, het was hard werken maar het resultaat was er!
  Naast deze festiviteiten ging de competitie gewoon door. Dit weekend waren er wisselende resultaten. Het tweede maakte er een spannende wedstrijd van en het eerste moest in zijn tegenstander wel zijn meerdere erkennen. Ik hoop dat alle ploegen de komende weken successen gaan behalen. Voor zover ik kan overzien wordt er hard getraind en is er zelfs voor de jeugd en aspiranten een extra training in de vorm van schottraining.
  Ik ben blij te kunnen melden dat Marc Gerritsen, dat is de man die een groot aantal foto's gemaakt en op de site geplaatst  heeft, ook bereid is gevonden om de ploegfoto's te verzorgen. 
  Tot slot wil ik aan iedere bezoeker van ons complex begrip vragen voor de bouwoverlast die we tot nu toe ondervinden. Onze buren, de judo-vereniging, is ook begonnen met hun uitbreiding van het complex. De planning is dat maart de afronding er is. We zullen nog wel even moeten improviseren maar heb er alle vertrouwen in dat dit goed komt. 
   
   
  René Benning