• Verslag A2 (3 september 2016)

DIE HAGHE A2 – KCC  A4……..goede wedstrijd

De eerste wedstrijd van dit seizoen op ons mooie nieuwe veld kwam het team van KCC A4 op bezoek. Helaas zijn Lynn en Tony zodanig geblesseerd dat zij nog niet aan spelen toe komen en hopen jullie er toch snel weer bij te hebben. De scheidsrechter welke op onze wedstrijd stond was verhinderd en heeft geprobeerd om een vervanging te vinden. Echter heeft niemand hier gehoor aan gegeven wat ik toch wel enigszins een beetje raar vind wanneer je bedenkt dat iedereen graag een scheidsrechter wil hebben. Nu moesten wij op de wedstrijddag nog zelf op zoek of er iemand bereid was om te fluiten. Gelukkig was Roy Lampe bereid om deze wedstrijd op zich te nemen waarvoor wij hem zeer erkentelijk zijn.

Na wat inschieten en de laatste aanwijzingen begon Die Haghe dan aan de wedstrijd en liet meteen zien dat zij er zin in hadden. Al in de 2e minuut was het raak na een vlot lopende aanval welke van dichtbij werd afgerond. KCC kwam de eerste 10 minuten niet verder dan wat korte aanvallen waar Die Haghe juist wel lange aanvallen kon spelen omdat de rebound goed verzorgd was. Helaas werden de kansen (nog) niet benut en dan zal je zien dat het doelpunt aan de andere kant wel valt. De gelijkmaker kwam dan ook uit een vrije bal. Hierna werd het een echte wedstrijd. Beide teams speelde met passie en de supporters aan de kant genoten. In de 15e minuut nam Die Haghe weer een voorsprong na een mooie doorloopactie welke werd door gegooid en afgerond. KCC kwam beter in het spel en wist binnen tien minuten een 2-4 voorsprong te nemen. Niet omdat Die Haghe slecht speelde, maar in de afronding wilde het gewoon even niet lukken. De laatste 10 minuten van de 1e helft werd er om en om gescoord en bij 4-5 konden de coaches het team in de rust de nodige aanwijzingen geven.

De 2e helft was er in het begin heel even de scherpte niet in de verdediging en heel snel profiteerde KCC door met een doorloopbal de 4-6 te scoren. Die Haghe was meteen wakker en gooide er een schepje bovenop. Weer waren er hele lange aanvallen te zien met veel kansen. De verdediging hield goed stand en zat echt heel goed bij de tegenstander op de neus waardoor zij niet veel kans hadden. Alleen wat verre schoten kwamen er  maar deze werden goed bij de korf af gevangen. Het kon dan ook niet uitblijven dat Die Haghe zou gaan scoren en na 48 minuten was de stand naar 6-6 gelijk getrokken.  De volgende 18 minuten was het steeds KCC die de leiding nam echter was Die Haghe wat steeds weer de gelijkmaker scoorde. Met nog 4 minuten te gaan stond het 8-8 en dat was eigenlijk wel de juiste verhouding. Helaas kreeg Die Haghe toch nog een koude douche te verwerken omdat KCC eerst met een wanhoopschot van ver en een strafworp (al of niet terecht) de wedtrijd met 8-10 naar zich toe trok.

Al met al heeft Die Haghe een uitstekende pot laten zien en dat werd gewaardeerd door de omstanders. Van diverse kanten mocht ik de complimenten voor jullie vertoonde spel en inzet in ontvangst nemen. We gaan gewoon door op de ingeslagen weg en dan weet ik zeker dat het gaandeweg het seizoen alleen maar beter en leuker wordt.

Doelpuntenmakers: Lesley 3, Caya 2, Quinten 1, Giuseppe 1 en Djeffrey 1