• VOORBESCHOUWING VELDCOMPETITIE 2016-2017

  Een nieuw seizoen met nieuwe kansen waar de selectie van DIE HAGHE uitkomt in de OVERGANGSKLASSE D. Ook dit seizoen hebben wij het geluk dat het 1e en 2e tegen dezelfde tegenstanders spelen en dus gezamenlijk naar de wedstrijden kan. Dit seizoen komen wij een aantal bekende tegenstanders tegen welke vorig seizoen werd tegen gekomen en een aantal welke wij in eerdere seizoenen hebben ontmoet. Alleen promovendus Pernix is volgens mij de enige welke niet heel bekend is als tegenstander.

  Wie zijn de favorieten?
  Dé grote favoriet is Sporting Delta welke gedegradeerd is uit de hoofdklasse op het veld maar in de zaal juist naar de hoofdklasse is gepromoveerd. Echter zijn BEP, GKV, Rust Roest en Die Haghe gebrand om ook de stap naar boven te maken. De Meeuwen, DOS Kampen en Pernix zullen het echter iedereen lastig proberen te gaan maken. Het beloofd in ieder geval een spannende strijd tot aan de laatste wedstrijd te gaan worden.

  OVERGANGSKLASSE D - speelronde 1

  SPORTING DELTA speelt eerst thuis tegen DE MEEUWEN. Aan Dorstse zijde zijn er geen grote verrassingen in de opstelling. Wel heeft het een nieuwe staf en ben benieuwd of zij de hoge verwachtingen kunnen bewerkstelligen. Bij De Meeuwen is er wel het een en ander veranderd. Hebben zij de open gevallen plekken, na het vertrek van een aantal spelers, goed kunnen invullen? PROGNOSE: Sporting Delta wint.

  BEP ontvangt promovendus PERNIX. Bij BEP is er niet heel veel veranderd en zullen dus een goed ingespeeld team neer zetten. De Leidenaren kunnen vrijuit spelen en voor veel tegenstand gaan zorgen. Bij hen zijn er wel een aantal nieuwelingen en ben benieuwd hoe zij het gaan doen. PROGNOSE: BEP wint op ervaring.

  DOS KAMPEN speelt de eerste wedstrijd thuis tegen DIE HAGHE en zal natuurlijk graag de punten in eigen huis willen houden. Of er veel veranderingen aan Kampense zijde zijn is mij niet bekend. Aan Haagse zijde zijn er wel veranderingen te zien. Die Haghe wil graag meedoen en om dat te bewerkstelligen moet er dus gewonnen worden. PROGNOSE: Die Haghe wint niet makkelijk.

  De wedstrijd GKV tegen RUST ROEST is verplaatst naar 13 september.

  RESERVE OVERGANGSKLASSE D

  Ook in deze klasse wordt het een spannende aangelegenheid wie er met de titel vandoor zal gaan. Het uit de hoofdklasse gedegradeerde DOS KAMPEN 2 zal snel terug willen, maar ook Sporting Delta 2, BEP 2 en Die Haghe 2 willen graag omhoog. Wie zal het Worden?

  De wedstrijd DOS KAMPEN 2 tegen DIE HAGHE 2 is dus meteen een eerste indicatie hoe de ploegen er voor staan en zal er voor iedere meter worden gestreden. Dos Kampen heeft natuurlijk het thuisvoordeel en het publiek achter zich, maar Die Haghe heeft een metamorfose ondergaan en geeft zich niet zo maar gewonnen. Wie gaat het beste met de wedstrijdspanning om? PROGNOSE: Die Haghe neemt de punten mee.

  SPORTING DELTA 2 neemt het in de thuiswedstrijd op tegen DE MEEUWEN 2. Beide teams hebben nogal wat veranderingen en ben ik benieuwd welk team het beste is ingespeeld. In Dordrecht is er altijd de fanatieke aanhang wat zich laat horen. Zullen de Puttenaren zich hierdoor van de wijs laten brengen? PROGNOSE: kleine winst voor Sporting Delta.

  Het ervaren Purmerendse BEP 2 zal promovendus PERNIX 2 graag op een nederlaag willen trakteren, terwijl de Leidse formatie een goede start in deze klasse willen maken. Wordt dit de eerste verrassing? PROGNOSE: De ervaring geeft de doorslag en BEP wint.

  Ook hier is de wedstrijd GKV 2 tegen RUST ROEST 2 verplaatst naar 13 september.

  Bent u ook zo benieuwd hoe de teams de competitie starten? Ga dan lekker naar uw favoriete club om te zien hoe het hen zal vergaan.

  VEEL PLEZIER !!

  Willem Kipp