• Belangrijke wijzigingen jeugdkorfbal in seizoen 2017/2018

    Die Haghe heeft bericht ontvangen vanuit het KNKV dat er in het seizoen 2017/2018 een belangrijke wijziging zal worden doorgevoerd in het jeugdkorfbal, namelijk:

    • de peildatum die bepaalt in welke leeftijdscategorie iemand mag spelen, wordt gewijzigd van 1 oktober in 1 januari met ingang van het seizoen 2017/2018.

    Wijziging peildatum

    Vanaf het seizoen 2017/2018 zal deze peildatum voor alle competities wijzigen naar 1 januari. Hiermee komt de peildatum op één lijn met de internationaal gehanteerde peildatum. Gevolg is dat de korfballeeftijd van alle spelers geboren tussen 1 oktober en 1 januari in 2017 één jaar hoger zal worden.

    Voorbeeld

    Iemand die geboren is op 22 oktober 2003 heeft met de huidige peildatum van 1 oktober 2015 een korfballeeftijd van 11 jaar en is tweedejaars D. Stel dat de nieuwe peildatum dit seizoen al zou worden ingevoerd, dan zal de korfballeeftijd van deze speler op de nieuwe peildatum 1 januari 2016, 12 jaar zijn. Deze speler zal dus in de nieuwe situatie eerste jaars C zijn.

    Door deze wijziging kan het zo zijn dat teams die nu al een aantal jaar in dezelfde samenstelling spelen er anders uit komen te zien.  

    Daarom wordt alleen in het korfbalseizoen 2017/2018 eenmalig dispensatie verleend aan spelers die tussen de oude, 1 oktober, en de nieuwe peildatum, 1 januari, geboren zijn om mee te spelen in een jongere leeftijdscategorie.

    Met de jeugdcommissie kijken wij voortdurend naar hoe spelers zich ontwikkelen. Het afgelopen seizoen maar vooral het komende seizoen zullen wij extra kijken naar de kinderen waarbij het mogelijk nodig is om dispensatie aan te vragen. Heb je hier vragen over spreek ons dan gerust aan of mail jeugdcommisie@diehaghe.nl.

     

    De Jeugdcommissie