• DIE HAGHE selectie nabeschouwing seizoen 2015-2016

  Het seizoen 2015-2016 begon met veel veranderingen binnen de spelersgroep en de technische staf.

  Nieuw als trainer/coaches kwamen Aad en Erwin en bij de selectie kwamen veel nieuwe jonge spelers welke eerder in een lager team uitkwamen. Het was dan ook vooral fijn dat Erik Mol besloot om nog één keer voor de selectie te willen gaan om hierin een belangrijke rol als mentor voor de jonge honden te kunnen zijn.  Bij de eerste oefenwedstrijd tegen Valto bleek dat er nog heel veel werk voor de trainers te doen was, maar dit zagen zij wel als een mooie uitdaging. Tijdens de driekamp bij De Meervogels kwam er al iets meer duidelijkheid in het spel en werd er beslist wie er voorlopig in het eerste of tweede kwam te spelen.

  Het begin van de veldcompetitie was het nog veel wennen aan elkaar en behaalde het eerste 3 punten uit 4 wedstrijden. Na het verlies tegen Rohda werd er 1wedstrij gewonnen en 1 keer gelijk gespeeld en sloot men het eerste gedeelte van de veldcompetitie af met 7 punten en een plaats in de middenmoot. Het tweede team wist de eerste 3 wedstrijden niet te winnen maar werd het spel iets beter en wist  keer de winst te behalen. Wel stond het in de onderste regionen.

  De zaalcompetitie was de doelstelling bij het eerste om mee te doen voor de bovenste plekken en voor het tweede was handhaving het doel. Inmiddels was Arie bij de selectie gekomen. Na het verlies bij Rust Roest haalde het eerste team uit tegen Rust Roest en dat was voor mij de beste wedstrijd van het seizoen. Na 7 wedstrijden had men slechts 6 punten en moest het tijdens de returns beter. Dat gebeurde en met beter spel werden er 4 overwinningen gehaald en eindigde het  met 14 punten op een 4e plaats.

  Het tweede had het een stuk lastiger maar wist toch een aantal goede wedstrijden te laten zien. Na 7 wedstrijden had men 1 keer gewonnen en 2 keer gelijk gespeeld. Met 4 punten begon het dus aan de returnwedstrijden en dat bleek de beste periode voor dit nog jonge team te zijn. Tegen de favorieten werden punten gehaald en ook de concurrenten voor degradatie werden aan de zegekar gebonden. Een mooie 4e plek op de ranglijst was dus méér dan goed en de doelstelling werd ruim gehaald.

  Ja en dan het tweede gedeelte van de veldcompetitie. Al snel werd duidelijk dat het eerste niet voor het kampioenschap en ook niet voor degradatie in aanmerking kwam. De technische staf nam daarom het besluit om voor de wedstrijd tegen Rohda een wisseling toe te passen om zodoende het tweede team in de overgangsklasse te houden. Natuurlijk werden dit niet de leukste wedstrijden, echter leverde hetwel het gewenste resultaat op e uiteindelijk blijven beide teams in de overgangsklasse.

  Helaas heeft Erwin besloten om voor Futura 1 te kiezen en Esli en Erik besloten om te stoppen. De overige spelers zullen met een aantal aanvullingen van buitenaf en wellicht ook binnen de club verder kunnen werken om het spel te verfijnen. Bij andere verenigingen zie je veel wijzigingen en wellicht kan Die Haghe hier zijn voordeel mee doen.

  Voor nu wens ik iedereen heel veel vakantieplezier en wil ik namens de gehele selectie alle invallers, en natuurlijk niet te vergeten om onze supporters te bedanken tijdens onze wedstrijden.

  2 augustus gaat de selectie alweer in de voorbereiding om zo goed mogelijk aan de start van een nieuw  seizoen te beginnen.

  Tot dan !!!

  Willem