• Verslag Die Haghe 1 & 2 - Sparta 1 & 2

DIE HAGHE – SPARTA ……laatste loodjes

De laatste thuiswedstrijd van dit seizoen bracht niet datgene wat er van verwacht werd. Na een matige wedstrijd werd er terecht verloren van SPARTA.

De 1e helft was het begin even aftasten en na 5 minuten kwam Die Haghe op 1-0. De volgende 20 minuten scoorde “de kanaries”niet meer terwijl de gasten uit Zwollen er 4 ingooiden. Die Haghe kwam terug tot 3-4 maar kon niet voorkomen dat de rust met een 4-6 achterstand aanbrak. Aanvankelijk leek het de 2e helft goed te komen, maar na de 8-8 ging het steeds minder in de afronding. Die Haghe wist nog maar 3 keer de korf te vinden en Sparta kreeg steeds meer vertrouwen en kon eenvoudig naar 11-18 uitlopen en de wedstrijd uitspelen.

Helaas werd er voor het thuispubliek afscheid genomen van Erik en Esli welke na dit seizoen niet meer voor de selectie gaan uitkomen.

Doelpuntenmakers: Marit 3, Annemiek 2, Cliff 2, Mark 2, Nienke 1 en Erik 1.

DIE HAGHE 2 – SPARTA 2 ……………degradatieduel

Voor Die Haghe 2 was het erop of eronder tegen de directe concurrent. Bij winst zou er een goed stap kunnen worden gedaan of zelfs al veilig zijn. Het begin van de 1e helft ontliepen de ploegen elkaar niet veel en was het na 10 minuten 2-2. Langzaam nam Die Haghe het heft meer in handen en na 18 minuten was het eerste verschil gemaakt (5-3). Met gedegen korfbal en de nodige rust breidde Die Haghe 2 de voorsprong uit en met 9-4 brak de rust aan. Ook de 2e helft ging men goed van start en lipe het weg naar 11-5. Echter wisten de Spartanen toch weer terug te komen tot 11-8. Gelukkig kwam hierna de toerenteller weer op gang en en bij 17-8 floot de scheidsrechter voor de laatste keer. Na afloop werd duidelijk dat Rust Roest 2 had verloren en dat betekent dat Die Haghe 2 zich veilig heeft gespeeld.

Na afloop van de wedstrijd van Die Haghe 1 werd er afscheid genomen van coach Erwin Disselkoter. Hij gaat volgend jaar Futura 1 proberen op een hoger plan te brengen.

Doelpuntenmakers: Bastiaan 5, Kelly 4, Sijmen 3, Nienke 2, Rowena 1 en Bas 1.