• Voorbeschouwing (reserve) Overgangsklasse B speelronde 13

  Komend weekeinde staan er weer spannende wedstrijden op het programma welke meer dan de moeite waard zijn om deze te gaan bekijken. In de Overgangsklasse is de kampioen bekend en het zal niemand verbazen dat dit ROHDA is geworden waarvoor mijn felicitaties. Voor de degradatie plekken 7 en 8 komen nog 4 ploegen voor in aanmerking. Rust Roest (10), KCR (9), Vriendenschaar (8) en Sparta  (7) zullen nog alles moeten geven om dit te ontlopen. In de reserve Overgangsklasse is de strijd nog in volle gang en zijn KCR 2 (17, Rohda 2 (15) en De Meeuwen 2 (14) de kanshebbers op de titel. Vriendenschaar 2 is reeds gedegradeerd en stijden Rust Roest 2 (11), Sparta 2 (11), Die Haghe 2 (10) nog om de laatste degradatieplek te ontlopen.

  OVERGANGSKLASSE  B

  Nummer 5 RUST ROEST moet het opnemen tegen DE MEEUWEN en dat is geen gemakkelijke opgave. De Eindhovenaren zullen voor eigen publiek graag willen aantonen dat zij in deze klasse horen. Daar komt bij dat de scheidende coach en, naar deze week bekend is geworden, de naar DVO vertrekkende Lara Heijboer graag met een overwinning willen afsluiten. Zal De Meeuwen hun sportieve plicht kunnen vervullen nu er voor hen niets meer op het spel staat? Ik ga er van uit van wel en dus beloofd dit een spannend duel te gaan worden. PROGNOSE: Een puntendeling wat waarschijnlijk voor Rust Roest genoeg zal zijn.

  KCR reist af naar Amsterdam om tegen kampioen ROHDA aan te treden. Hier liggen m.i. wel degelijk mogelijkheden voor de ploeg uit Ridderkerk omdat het tegenover het 2e tema van Rohda zal aantreden omdat voor de Amsterdammers alles op het 2e team wordt gezet om kampioen te worden. PROGNOSE: KCR wint en doet goede zaken in de degradatiestrijd.

  DIE HAGHE ontvangt het onderaanstaande SPARTA en zal een strijdend team uit Zwolle tegenover zich krijgen. Voor de Kanaries staat er niets meer op het spel maar zullen voor eigen publiek de wedstrijd wel willen winnen. Sparta moet winnen, anders lijkt degradatie niet meer te ontlopen. PROGNOSE: Die Haghe wint moeizaam.

  De zegereeks van VRIENDENSCHAAR werd vorig week doorbroken en zal het tegen een aangepast BEP de draad weer willen oppakken. Nu staan zij op een zevende positie en bij winst kan het wellicht een plaatsje stijgen. Voor Bep staat er niets meer op het spel en kan het ontspannen de competitie uitspelen. PROGNOSE: Vriendenschaar houdt de punten in eigen huis.

  RESERVE OVERGANGSKLASSE  B

  De wedstrijd van deze week speelt zich af in Amsterdam waar nummer 2 ROHDA 2 tegen nummer 1 KCR 2 ontmoet en het onderling verschil 2 punten bedraagt. Zoals eerder vermeld zal ROHDA met een nagenoeg 1e team aantreden om zo te proberen het kampioenschap te behalen. Bij winst ( meer dan 1 doelpunt verschil) nemen zij de koppositie over. Het lijkt dus een moeilijke opgave te worden voor KCR 2, maar zij zullen alles in het werk stellen voor een mooi resultaat. PROGNOSE: Rohda 2 (of zoals ik denk Rohda 1) wordt de nieuwe koploper.

  DE MEEUWEN 2 maakt nog kans op de titel, maar moet dan zelf alles winnen en hopen op puntverlies van de koplopers. Allereerst moet het dan winnen bij RUST ROEST 2 en dat wordt al moeilijk genoeg daar zij de punten hard nodig hebben in strijd tegen degradatie. De Eindhovenaren zijn echter niet in goeden doen waar de Puttenaren juist wel lekker in hun vel zitten. Ook hier een spannend potje voor de boeg dus waar het publiek wel eens de grote winnaar kan worden. PROGNOSE: De Meeuwen 2 wint.

  Voor VRIENDENSCHAAR 2 en tegenstander BEP 2 staat er niets meer op het spel en kunnen dan ook lekker vrijuit spelen. De ploeg uit Hardinxveld zal denk ik wel spelers gaan sparen om eventueel in te kunnen vallen bij het 1e team. PROGNOSE: BEP 2 wint ruim.

  Tenslotte de wedstrijd waar mijn meeste aandacht naar uit zal gaan, DIE HAGHE 2 tegen SPARTA 2. Dit zijn de nummers 7 en 6 op de ranglijst en het onderling verschil is 1 punt. De spanning tijdens dit degradatieduel zal zowel op als naast het veld zeker zichtbaar en voelbaar zijn. Welke ploeg heeft de zenuwen het beste in bedwang en wie heeft de vorm van de dag. Het eerste duel won Sparta 2 met één doelpunt verschil en zal Die Haghe graag een overwinning met minimaal 2 verschil willen behalen om het onderling resultaat in hun voordeel te beslechten mochten zij gelijk eindigen aan het eind van de race. PROGNOSE: natuurlijk zeg ik ik met een geel zwart hart dat DIE HAGHE de winst gaat pakken.

  De competitie is nu echt in de beslissende fase beland en dat belooft spanning, strijd, vreugde en verdriet. Ieder team kan daarom uw steun als supporter dus goed gebruiken en de weersvoorspellingen lijken ook nog eens mee te werken wat u er niet van kunt weerhouden om uw favoriet te komen steunen.

  Rest mij nog om DIE HAGHE A1 en DIE HAGHE E3 veel succes te wensen tijdens hun KAMPIOENSWEDSTRIJD.

  VEEL PLEZIER !!!

  Willem