• Voorbeschouwing (reserve) overgangsklasse B speelronde 11

  De competitie komt met nog 4 wedstrijden te gaan in de eindfase en worden de wedstrijden steeds belangrijker. In deze fase moeten de clubs voor hun eerste teams de teamleden doorgeven. Deze mogen dan niet meer in een lager team uitkomen.

  OVERGANGSKLASSE  B

  Rohda gaat deze ronde kampioen worden, maar voor degradatie komen alle ploegen nog in aanmerking. BEP en DIE HAGHE lijken veilig maar hebben om zeker te zijn nog wel 1 of 2 punten nodig. Vanaf plek 4 wordt het echt spannen omdat plek 8 slechts 4 punten achter staat.

  Zoals gezegd kan ROHDA in de uitwedstrijd tegen DE MEEUWEN de titel officieel maken. Het zal wel alle zeilen bij moeten zetten omdat De Meeuwen de punten graag op eigen terrein wil behouden om weg te blijven van de 7e plek. Het zal dan wel de topscoorders aan Amsterdamse kant in toom moeten houden en zelf super scherp in de afronding moeten zijn. PROGNOSE: Rohda kan de bloemen terecht in ontvangst nemen.

  RUST ROEST lijkt sinds de zaal de weg helemaal kwijt te zijn en hebben nog geen punt behaald. Ook tegen Vriendenschaar liep het niet en kreeg het de deksel op de neus en staan hierdoor in de gevarenzone. Nu komt BEP op bezoek en dat zal weer een lastige wedstrijd worden. De ploeg uit Purmerend heeft nog 1 puntje nodig om helemaal veilig te zijn en zal dit graag in Eindhoven willen bereiken. PROGNOSE: BEP duwt Rust Roest verder in de zorgen.

  DIE HAGHE moet gaan proberen om de opmars van VRIENDENSCHAAR af te stoppen. Inmiddels is het team van Menno Kop op de 7e plek beland en daar had vooraf niemand meer rekening mee gehouden. Zullen zij Die Haghe ook kunnen bedwingen? Het zal dan wel het dameskwartet aan Haagse zijde in bedwang moeten zien te krijgen. Zelf hebben zij bij de heren een duo wat lekker in vorm is en daar zal Die Haghe de handen vol aan hebben. PROGNOSE: Die Haghe stopt de euforie bij Vriendenschaar.

  Het inmiddels op de laatste plaats staande SPARTA ontvangt KCR wat 3 punten meer heeft en 6e staat. De Zwolse formatie heeft het gewoon erg lastig en dat zal tegen de Ridderkerkers niet anders worden. Met 3 nederlagen op rij is het vertrouwen ver te zoeken wat juist bij KCR wel aanwezig zal zijn na de overwinning op De Meeuwen. Het duo Remon de Vos en Stephan Mulder zullen weer garant staan voor de meeste doelpunten. PROGNOSE: KCR loopt weg bij SPARTA.

  RESERVE OVERGANGSKLASSE  B

  In deze klasse is het zowel bovenin als onderaan super spannend. Het verschil tussen nummer 1 en nummer 5 is minimaal (2 punten) en onderin  staan de nummers 6/7 op 8 punten (en nog theoretisch kans op de titel) terwijl nummer 8 op 4 punten staat.

  Sparta 2 heeft slecht 1 punt uit de laatste 3 wedstrijden behaald en is inmiddels afgezakt naar een 4e positie en moet het tij tegen de nieuwe koploper KCR 2 het tij zien te keren. De ploeg uit Ridderkerk is in vorm en zal dit tegen de Zwolse opponent graag willen voortzetten. PROGNOSE: Sparta herstelt zich en wint.

  De wedstrijd van de week speelt zich af in putten waar het op de 2e plaats staande DE MEEUWEN 2 het gaat opnemen tegen ROHDA 2 wat op een 3e plek staat. Het onderlinge verschil is slechts 1 punt en zal het publiek naar verwachting een spannend duel kunnen aanschouwen. Beide ploegen mogen in ieder geval niet verliezen om de aansluiting met de koploper te behouden of wellicht zelf de nieuwe koploper te worden. PROGNOSE : Dit zal wel eens een puntendeling kunnen gaan worden.

  RUST ROEST 2 heeft na 2 nederlagen vorige week knap gelijk gespeeld en zodoende nog kans op de titel. Er moet dan wel worden gewonnen van BEP 2 en dat is al lastig genoeg omdat deze ploeg de punten hard nodig heeft om van de 7e plek af te komen. PROGNOSE: BEP neemt de punten mee.

  Tenslotte speelt DIE HAGHE 2 een 4 puntenwedstrijd tegen VRIENDENSCHAAR 2. Bij winst van Die Haghe komt Vriendenschaar bij het degradatiespook in het vizier, maar bij verlies van de Hagenezen zullen zij deze ook in de ogen moeten kijken. De groenen uit Hardinxveld-Giessendam komen vol vertrouwen naar Den Haag in de wetenschap dat de laatste 3 wedstrijden 3 punten werden gepakt. PROGNOSE: DIE HAGHE stop de remonte van Vriendenschaar.

  We gaan dus weer een leuk maar vooral een spannende speelronde tegemoet. Nu maar hopen dat het weer niet van invloed is. Een echte supporter laat zich hierdoor niet weerhouden om zijn of haar ploeg aan te moedigen.

  VEEL SUCCES !!!!

  Willem