• VOORBESCHOUWING (reserve) OVERGANGSKLASSE B ….speelronde 10

  Met nog 5 speelronden te gaan kan ROHDA deze speelronde al kampioen worden. Bij winst van de Amsterdammers en puntverlies van BEP heeft het de titel binnen. Onderin wordt het nu echt spannend omdat Vriendenschaar wederom heeft gewonnen en de ploegen  boven hen verloren. Die Haghe staat 2e met 11 punten, maar is nog niet veilig. Het verschil met nummer zeven is 6 punten maar na dit weekeinde kan het zomaar zijn dat de ranglijst helemaal op zijn kop gaat.

  In de reserve overgangsklasse B is het superspannend. Het verschil tussen nummer 1 en 5 is slechts 2 punten. Helaas wisten Die Haghe 2 en BEP 2 niet te winnen en wist Vriendenschaar 2 dit wel te doen en komt dus dichterbij.

  OVERGANGSKLASSE 

  Zoals gezegd kan ROHDA komende zaterdag tegen DIE HAGHE het kampioenschap binnen halen en coach Taco Poelstra een mooi afscheid geven. Het vertrouwen zal zeer groot zijn en dat is terecht. De doelstelling is niet meer om alleen kampioen te worden, maar ook om geen enkel puntverlies te krijgen. Veel zal afhangen of topschutters Mike vd Reep en Kenny Lauf afgestopt kunnen worden. Verder heeft het in Amber ten Hulsen en Sherida Jansen dames die ook hun doelpunten mee pakken. Voor Die Haghe geldt dat bij winst zich wel veilig kunnen spelen. Daarom zal er weer een goed collectief moeten staan om de Amsterdamse tegenstander te bestrijden. PROGNOSE: Natuurlijk is Rohda de favoriet maar misschien kan het Haagse Die Haghe voor een verrassing zorgen.

  In Purmerend ontmoet BEP de blauwhemden van SPARTA. Het onderling verschil is 5 punten in het voordeel van BEP. Tegen De Meeuwen liep het schade op en ontving  Rick vd Bosch een gele kaart wat voor hem een schorsing betekend. BEP heeft aangekondigd om alles op het 2e team te zetten en heeft de teams door elkaar gehusseld (zie verslag op website). Zal dit het gewenste resultaat hebben? De vraag is of Sparta hier van kan profiteren en zo de 2 broodnodige punten bij te schrijven? Wie het weet mag het zeggen. PROGNOSE: BEP wint moeilijk.

  Het team van RUST ROEST heeft het na de zaal moeilijk en heeft nog geen punt kunnen halen en maakt op mij een uitgebluste indruk. Nu moet het naar VRIENDENSCHAAR wat op dit moment met twee overwinningen op rij wel de goede flow heeft te pakken en er alles aan doet om degradatie te ontlopen. Krijgt Erik Luyk zijn ploeg nog op tijd terug in vorm, want anders krijgt dit team het nog moeilijk. Bij Vriendenschaar lijkt Menno Kop zijn ploeg wel op de rit te hebben gekregen en zal met vertrouwen dit duel aan gaan. PROGNOSE: Vriendenschaar wint.

  KCR mag wederom een thuiswedstrijd spelen en wel tegen DE MEEUWEN. Voor coach Bram van Geffen en zijn pupillen is het erop of eronder. Wil het niet in de problemen komen zal er gewonnen moeten worden en zo De Meeuwen tot op 1 punt naderen. De vraag is of Remon de Vos zijn topvorm weer kan etaleren. Tegen Die Haghe wist hij slechts 2 velddoelpunten te scoren danheeft dit team het gewoon moeilijk. Bij de Meeuwen zijn het vooral de dames welke voor de meeste doelpuntenproductie zorgen en doet Bart Nieuwenweg ook een duit in het zakje. Een belangrijk duel dus voor beide teams. PROGNOSE: KCR wint.

  RESERVE OVERGANGSKLASSE B

  Koploper DE MEEUWEN 2 moet naar Ridderkerk om de strijd met KCR 2 aan te gaan. Het onderling verschil is 1 punt en beloofd dit een heerlijk duel te gaan worden. De Meeuwen moeten dus winnen om aan kop te blijven terwijl KCR niet mag verliezen om de aansluiting te behouden en misschien wel medekoploper te worden. PROGNOSE: De Meeuwen wint.

  SPARTA 2 staat ook op 1 punt van de koploper maar zal, na het verlies van de vorige wedstrijd, niet vol vertrouwen naar Purmerend afreizen om tegen BEP 2 te gaan spelen. De Zwollenaren zullen moeten winnen om mee te blijven doen en de Groen-Witten willen winnen om weg te komen bij de onderste plaatsen. Ook dit duel kan wel weer spannend worden. PROGNOSE: BEP wint.

  Dan ROHDA 2 wat ook al op 1 punt van De Meeuwen staat, zal tegen DIE HAGHE 2 dus moeten winnen in strijd voor de titel. De Amsterdammers zijn in vorm en willen dit graag zo houden. Die Haghe zal alles uit de kast moeten halen om de punten mee naar Den Haag te nemen. Tegen KCR beleefde het een off-day en dat willen zij graag recht zetten. PROGNOSE: de punten worden verdeeld.

  Tenslotte speelt VRIENDENSCHAAR 2 een thuiswedstrijd tegen RUST ROEST 2. Het vertrouwen is na de winst op Sparta zeker een bust gekregen en zal het graag willen vervolgen met nog een winstpartij. Hiervoor lijkt Rust Roest een welkome tegenstander want van koploper is het inmiddels afgezakt naar een 5e plek en is de vorm ver te zoeken. PROGNOSE: Vriendenschaar wint.

  Zoals u merkt komt de competitie in de beslissende fase en kunt u als toeschouwer erbij zijn om uw favoriet aan te moedigen in strijd voor de titel of degradatie. Hopelijk werkt het weer evenals afgelopen week weer lekker mee.

  VEEL PLEZIER !!!

  Willem

  xt for new post (add more text here...)