• Die Haghe wint van koploper en gaat spannende slotfase in

Op het zonovergoten terreein aan de Baambruggestraat heeft Die Haghe goede zaken gedaan door koploper GKV/Enomics met 18-16 te verslaan. Ook de andere koploper SDO en nummer 3 Pernix wisten niet te winnen terwijl BEP en DOS Kampen dit wel deden en ook aansluiting hebben gevonden. Het verschil tussen nummer 1 en 6 met nog 4 wedstrijden te gaan is slechts 2 punten.

Die Haghe begon aan de wedstrijd met de wetenschap dat er winst noodzakelijk maar met de koploper op bezoek weet je dat je dan een moeilijke wedstrijd tegemoet gaat. Toch was het begin voor de Hagenezen en namen na 10 minuten spelen een 4-2 voorsprong. Lanzaamaan begon GKV iets meer in het ritme te komen en kroop naderbij en kwam in de 20e minuten tot op 1 doelpunt (5-4). De laatste fase van de 1e helft nam Die Haghe het heft weer in handen en stond er een verdiende 9-5 ruststand op het scorebord.

NERVEUS

De tweede helft begonnen de kanaries erg nerveus en liet het GKV dichterbij komen. Al snel werd het 9-7 en na 45 minuten was het zelfs 10-9. Het was afwachten of zij er op en er over gingen. Zeker nadat het 12-12 was geworden en er nog 20 minuten te spelen waren. Gelukkig wist Die Haghe zich goed te herstellen en bracht bij 15-13 het verschil weer op twee. De absolute slotfase was dit verschil er nog steeds. GKV probeerde nog met wissels het tij te keren maar de ploeg van Jennifer Tromp hield stand en bleef mee scoren en wist uiteindelijk met 18-16 de winst in Den Haag te houden.

KAMPIOENSCHAP

Met nog 4 wedstrijden te gaan is de strijd om het kampioenschap dus weer helemaal open. Volgend weekeinde spelen de koplopers tegen elkaar en Die Haghe krijgt BEP, wat won van koploper SDO, op bezoek. Beide teams zullen dan op 28 april vanaf 15.30 uur starten om te gaan proberen de aansluiting bij de top te behouden.